x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE la ştrand. Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece

TRAGEDIE la ştrand. Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece

19 Iun 2016   •   11:52
TRAGEDIE la  ştrand. Arafat: Prima ambulanţă a intervenit în 7 minute în cazul fetelor care au fost pe punctul să se înece

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că prima ambulanţă care a intervenit în cazul celor două fete ce au fost pe punctul să se înece într-un ştrand din zona Străuleşti a ajuns la locul incidentului în circa 7 minute de la momentul în care a fost solicitat ajutorul.

"În 7 minute a fost prima ambulanţă acolo, dar era un medic de la SMURD, în timpul lui liber, de la spitalul Floreasca, din ce ştiu, şi el a început resuscitarea la faţa locului până au venit echipajele SMURD în sprijinul lui. După asta, s-a continuat resuscitarea, stabilizarea, au reuşit să le stabilizeze, după care au fost transportate la spitalul Grigore Alexandrescu", a spus Arafat, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a atras atenţia că va urma o perioadă dificilă pentru cele două victime în care se va stabili care a fost efectul hipoxiei, adică a lipsei oxigenului care ajunge la creier.

"Faptul că a fost medicul acolo şi a început resuscitarea este foarte important, pentru că asta înseamnă că a redus perioada de lipsă de oxigen până ce au sosit echipajele la faţa locului", a mai susţinut Arafat.

Două fete, în vârstă de 12 şi 16 ani, au fost transportate de urgenţă, sâmbătă seara, la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, după ce au înghiţit apă într-un ştrand din zona Străuleşti, a informat ISU.

Patru echipaje SMURD au intervenit la faţa locului. AGERPRES/(AS - autor: Doroteea Purcărea, editor: Cristina Tatu)

×