x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE rutiera la Sibiu. Şoferul care a cauzat accidentul de pe DN14 era beat şi fusese sancţionat de patru ori de poliţişti

TRAGEDIE rutiera la Sibiu. Şoferul care a cauzat accidentul de pe DN14 era beat şi fusese sancţionat de patru ori de poliţişti

10 Mai 2015   •   16:35
TRAGEDIE rutiera la Sibiu. Şoferul care a cauzat accidentul de pe DN14 era beat şi fusese sancţionat de patru ori de poliţişti
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Un şofer de 19 ani, aflat în stare de ebrietate, a provocat duminică dimineaţa un grav accident rutier, în localitatea Şura Mare, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite.

"Un tânăr de 19 ani, domiciliat în municipiul Sibiu, în timp ce conducea autoturismul pe DN 14, având direcţia de deplasare Mediaş spre Sibiu, pe fondul stării de ebrietate în care se afla (0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi a vitezei neadaptate într-o curbă la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziunea cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat din satul Mag, în vârstă de 22 de ani. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto de 22 de ani şi a unei pasagere în vârstă de 31 de ani, ambii domiciliaţi în satul Mag, precum şi incendierea maşinii. Totodată, alte 3 persoane au fost grav rănite, din care un minor în vârstă de 8 ani, iar o a patra a fost rănită uşor, nefiind necesară internarea", se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Cel mai grav este copilul de opt ani, care a fost operat şi se află în comă indusă, potrivit medicilor.

"În urma accidentului rutier din această dimineaţă, din apropiere de localitatea Slimnic, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au ajuns 4 pacienţi. Este vorba de 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani şi un copil de 8 ani. Dintre cei patru, cel mai grav este copilul, care a fost diagnosticat cu ruptură de splină dilacerată, traumatism cranio-facial acut închis, contuzie pulmonară şi fractură deschisă la gamba stângă. Copilul se află în sala de operaţie şi este în comă indusă", a declarat Decebal Todariţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Acesta spune că alţi doi bărbaţi accidentaţi sunt internaţi în spital.

"Dintre ceilalţi trei pacienţi, unul a plecat cu recomandări starea sa nefiind una gravă, iar ceilalţi doi au rămas internaţi, unul în cadrul Secţiei Ortopedie cu fractura de femur şi coloană lombară, iar celălalt în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie II, cu multiple traumatisme, contuzii pancreatice, hematom epicranian şi traumatism toraco-abdominal cu hemoragie. Ambii sunt conştienţi şi sub atenta supraveghere a personalului medical", a adăugat Todariţă.

Autorul accidentului a fost sancţionat de poliţişti de patru ori, după ce a obţinut permisul de conducere în iulie 2013. Anul trecut şi în urmă cu doi ani, tânărul a fost prins în trafic conducând maşina beat şi a avut permisul suspendat timp de trei luni. Anul trecut, acelaşi tânăr a fost sancţionat şi i s-a suspendat permisul timp de o lună, pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare. Luna trecută a fost sancţionat contravenţional pentru lipsa centurii de siguranţă.  

×