x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu, despre Geo Saizescu: O personalitate a cinematografiei românești

Traian Băsescu, despre Geo Saizescu: O personalitate a cinematografiei românești

24 Sep 2013   •   12:58
Traian Băsescu, despre Geo Saizescu: O personalitate a cinematografiei românești

Regizorul Geo Saizescu a reprezentat o personalitate a cinematografiei românești, consideră președintele Traian Băsescu, care a transmis marți un mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a omului de cultură.

''Cuvintele sunt neputincioase în fața durerii pe care o aduce vestea trecerii în eternitate a maestrului Geo Saizescu. Acesta a reprezentat o personalitate a cinematografiei românești care, prin talentul său inconfundabil, mai ales în vremurile întunecate ale comunismului, a făcut ca umorul să devină un loc de refugiu și un mod de a depăși atmosfera apăsătoare a acelei epoci. Cu o carieră impresionantă începută în 1958, a fost îndrăgit în egală măsură de actori, studenți și iubitori ai filmului românesc. Doresc să adresez sincerele mele condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor apropiați! Dumnezeu să-l odihnească!'', este mesajul de condoleanţe transmis de președintele Băsescu.

Cineastul Geo Saizescu a decedat luni seară la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", spital la care fusese transferat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicații pulmonare.

Geo Saizescu, regizor, scenarist și actor, s-a născut la 14 noiembrie 1932, la Prisăceaua, județul Mehedinți.

×