x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu va fi externat. Fostul președinte va avea nevoie de un aparat de oxigen și acasă

Traian Băsescu va fi externat. Fostul președinte va avea nevoie de un aparat de oxigen și acasă

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   12:56
Traian Băsescu va fi externat. Fostul președinte va avea nevoie de un aparat de oxigen și acasă

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în vârstă de 72 de ani, a fost internat săptămâna trecută la Spitalul Militar Central Carol Davila din București, prezentând dificultăți de vorbire și o stare de oboseală pronunțată. Surse medicale au dezvăluit că afecțiunea pulmonară cronică mai veche a lui Băsescu a necesitat administrarea de oxigen pe durata internării.

Diagnosticat cu gripa de tip A și o răceală puternică la plămâni, fostul președinte a fost ținut sub supraveghere medicală timp de aproximativ o săptămână în secția de boli infecțioase a spitalului. De-a lungul timpului, Băsescu a avut mai multe probleme medicale, fiind supus și mai multor intervenții chirurgicale atât în țară, cât și în străinătate, în funcție de complexitatea afecțiunilor.

Conform informațiilor furnizate de cadrele medicale, starea de sănătate a fostului președinte s-a îmbunătățit semnificativ, răspunzând bine la tratamentul administrat. 

„În funcție de vizita pe care medicii o fac pacienților în fiecare dimineață, cadrele medicale de la Spitalul Militar Carol Davila din București decid dacă aplică măsura externării. Însă surse din interiorul unității medicale spun că starea de sănătate a fostului președinte s-a îmbunătățit.

Traian Băsescu a fost internat timp de aproximativ o săptămână în secția de boli infecțioase de la Spitalul Militar, după ce a fost diagnosticat cu gripă de tip A și a făcut o răceală puternică la plămâni. Tocmai de aceea, el a avut nevoie de oxigen pe durata perioadei în care a stat internat.

Sunt informații potrivit cărora fostului președinte i s-a recomandat să aibă și acasă un aparat de oxigen, pe care să îl folosească atunci când simte că nu respiră foarte bine.

De-a lungul anilor, Traian Băsescu a avut mai multe probleme medicale și a suferit și mai multe intervenții chirurgicale, atât în țară, cât și în străinătate, în funcție de complexitatea afecțiunilor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Raluca Măndoiu.

Gripa tip A, considerată cea mai severă formă de gripă, necesită o atenție deosebită și tratament corespunzător pentru recuperare.

×