x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu şi Parlamentul discută oportunitatea unui împrumut

Traian Băsescu şi Parlamentul discută oportunitatea unui împrumut

09 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa astăzi Parlamentului, urmând să abordeze oportunitatea angajării unui împrumut extern de către România. Opţiunea lui Băsescu este aceea ca România să angajeze cât mai puţine datorii şi să se îndrepte spre o perioadă de bună chibzuire a resurselor de care dispune. "Vom putea să trecem decent perioada de criză, dacă aşa vom decide", a spus Traian Băsescu, citat de Agerpres.



"Va fi o opţiune a Parlamentului, a românilor, dacă ne punem o centură de siguranţă sau vom încerca să ne încadrăm în resursele pe care le avem. Eu, în acest sens, mă voi adresa Parlamentului, luni", afirma, recent, şeful statului. Conform Constituţiei, preşedintele ţării poate să adreseze Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii. În iunie 2006, Traian Băsescu s-a adresat Legislativului, făcând un apel la solidaritate pentru aderarea României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007. În decembrie 2006, şeful statului s-a aflat, din nou, în Parlament, cu ocazia prezentării Raportului Tismăneanu privind condamnarea comunismului.   

Traian Băsescu i-a consultat, în februarie 2007, pe deputaţi şi senatori în legătură cu organizarea unui referendum pentru introducerea votului uninominal, referendum care a avut loc concomitent cu primele alegeri europarlamentare. Pe 30 mai 2007, preşedintele Băsescu s-a adresat Parlamentului la puţin timp după invalidarea referendumului privind demiterea sa. Traian Băsescu s-a mai adresat Legislativului în septembrie 2008, când a dat asigurări că, după alegerile parlamentare, va colabora cu orice guvern care "nu este dependent de oligarhie" şi "răspunde priorităţilor României".

×
Subiecte în articol: romania