x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transfăgărăşanul se închide marţi la kilometrul 70, pentru "detonarea bolovanilor". Vezi rutele ocolitoare

Transfăgărăşanul se închide marţi la kilometrul 70, pentru "detonarea bolovanilor". Vezi rutele ocolitoare

15 Oct 2012   •   16:16
Transfăgărăşanul se închide marţi la kilometrul 70, pentru "detonarea bolovanilor". Vezi rutele ocolitoare

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă marţi, 16 octombrie, în intervalul 07:00 – 15:00, circulaţia rutieră se va închide pe DN 7C - Transfăgărăsan, pe sectorul cuprins între km 69+500 – km 70+800, pe raza comunei Arefu, judeţul Arges. "Închiderea circulaţiei este necesară în vederea desfăsurării operaţiunii de detonare a bolovanilor de pe versantul de pe partea dreaptă a drumului naţional, spre Bâlea Lac, în zona km 70+100", anunță CNADNR, într-un comunicat de presă.

"Autovehiculele cu MTMA < 3,5 tone vor putea folosi următoarea rută ocolitoare: DN 7C, km 61+500 – DJ 704I – DN 7C, km 90+500. Accesul autovehiculelor cu MTMA ≥ 3,5 tone este interzis pe sectorul de drum menţionat. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară corespunzătoare închiderii circulaţiei", se mai arată în comunicat.

Duminică, traficul rutier pe DN7C - Transfăgărăşan s-a desfăşurat îngreunat, alternativ pe un singur sens, între uzina de apă şi Barajul Vidraru, în judeţul Argeş, după ce, din cauza ploii, pe carosabil au ajuns aluviuni de pe versanţi. După aproximativ două ore, timp în care drumarii au acţionat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil, traficul rutier a revenit la normal.

×