x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportatorii vor protesta, marţi şi miercuri, la Parlament, cu 2000 de taxiuri, autocare şi microbuze

Transportatorii vor protesta, marţi şi miercuri, la Parlament, cu 2000 de taxiuri, autocare şi microbuze

de Diana Scarlat    |    23 Apr 2012   •   09:02
Transportatorii vor protesta, marţi şi miercuri, la Parlament, cu 2000 de taxiuri, autocare şi microbuze

Patronatele si sindicatele transportatorilor vor protesta marti si miercuri, cerand stoparea ilegalitatilor din serviciul de transport persoane si taxi, eliminarea pirateriei si a activitatii neautorizate. Mitingul va fi organizat la Palatul Parlamentului, intre orele 10.00-14.00, unde vor fi aduse autoturisme, autocare, autobuze si microbuze.

Protestul este organizat de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), care estimeaza participarea a circa 1.500-2.000 de autovehicule si 2.500 de persoane. COTAR anunta ca daca problemele nu vor fi solutionate, protestul anuntat pentru marti va continua si mircuri, 25 aprilie, in efectivele aprobate, urmand ca organizatia sa ceara aprobare pentru mitinguri in toate judetele, inclusiv in Bucuresti, se mentioneaza intr-un comunicat al confederatiei.

'Este a doua actiune de protest din aceasta luna prin care transportatorii legali cer stoparea ilegalitatilor din serviciul de transport persoane si taxi, cer eliminarea pirateriei, a activitatii neautorizate. Am cerut aprobare pentru 14.500 de masini dar nu s-a aprobat. La aceste mitinguri de protest vor sa participe transportatori din toata tara, pentru ca aceste probleme nu sunt numai in Bucuresti, sunt in toate judetele', explica presedintele COTAR, Vasile Stefanescu.
Transportatorii solicita o lege unica a transporturilor rutiere si sanctionarea activitatii ilegale de transport persoane cu autoturismele, inclusiv cele cu 8+1 locuri. Reprezentantii COTAR solicita, de asemenea, elaborarea ordinului comun al Ministerului Transporturilor si Ministerului Administratiei si Internelor privind ridicarea placutelor de inmatriculare in cazul celor care efectueaza transport de persoane si marfuri de peste 3,5 tone si peste 10 locuri.
Printre revendicarile transportatorilor se numara urgentarea modificarii prevederilor Hotararii de Guvern nr. 69/2012, in care sunt prevazute sanctiuni foarte mari pentru abateri minore, consultarea operatorilor de transport privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, urgentarea elaborarii, de catre MTI, a Normelor privind autorizarea si functionarea scolilor de conducatori auto, a Centrelor de pregatire si perfectionare profesionala, precum si a Normelor privind autorizarea si atestarea profesorilor de legislatie rutiera si a instructorilor auto.

×