x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportul public din Râmnicu Vâlcea, în a doua zi de grevă. Angajaţii cer salarii mai mari şi demiterea directorului companiei

Transportul public din Râmnicu Vâlcea, în a doua zi de grevă. Angajaţii cer salarii mai mari şi demiterea directorului companiei

11 Iun 2013   •   10:55
Transportul public din Râmnicu Vâlcea, în a doua zi de grevă. Angajaţii cer salarii mai mari şi demiterea directorului companiei

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei, a declarat, în această dimineaţă, că nu îl poate demite pe directorul general al societăţii de transport în comun ETA, "fără motive clare, pentru că altfel ar trebui plătite salarii compensatorii".

"Sunt de acord cu majoritatea revendicărilor salariaţilor de la ETA, mai puţin cu demiterea domnului Ion Popescu. Această măsură, potrivit contractului trebuie luată numai după o analiză a AGA şi a CA-ului de la companie. Altfel va trebui să plătim salarii compensatorii. Noi mai avem o rundă de discuţii cu salariaţii şi sperăm ca azi să se reia transportul public în oraş", a afirmat Matei, potrivit Agerpres.

Salariaţii de la ETA au refuzat pentru a doua zi să iasă în cursă, preferând să continue protestele, principala revendicare fiind demiterea directorului companiei, Ion Popescu.

Luni dimineaţă conducătorii auto de pe autobuzele Regiei de Transport Public în Comun (ETA) Râmnicu Vâlcea au refuzat să iasă în curse, nemulţumiţi de angajările de personal din ultimele opt luni şi de activitatea directorului general al companiei cerându-i acestuia demisia.

Totodată, angajaţii de la ETA sunt nemulţumiţi de salariile care nu au mai fost modificate în ultimii ani, un salariu mediu la ETA fiind în medie de 1100 lei. Societatea ETA Râmnicu Vâlcea este o companie subordonată primăriei şi asigură transportul public în municipiul Râmnicu Vâlcea, în zona pre-orăşenească şi spre Parcul Industrial Râureni la Oltchim, Uzinele Sodice Govora, CET Govora, Uzina Mecanică, Vilmar, Institutul de Criogenie.

×
Subiecte în articol: greva transportatori valcea