x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei magazine de vise închise în Bucureşti

Trei magazine de vise închise în Bucureşti

de Andreea Sminchise    |    07 Feb 2011   •   14:26

16 persoane s-au ales cu dosar penal în urma unei razii efectuate la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) în magazinele de vise din Bucureşti. Oamenii legii au fost însoţiţi de lucrători de la Garda Financiară şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi au verificat activitatea a 22 de spice-shopuri. “Au fost vizate în special acele magazine care se află în apropierea unităţilor de învăţământ”, se arată în comunicatul emis de Biroul de presă al IGPR.

În urma acţiunii, au fost ridicate 500 de grame de substanţe de tip “spice” şi 780 de plicuri cu astfel de produse, a căror valoare totală de piaţă depăşeşte 23.000 de lei. “Etnobotanicele” confiscate vor fi expertizate la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR.

Reprezentanţii Gărzii Financiare au dat amenzi în valoare de 59.300 de lei şi au suspendat activitatea a 3 magazine de vise.

Cele 16 persoane pe numele cărora s-au întocmit dosare penale sunt cercetate pentru cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept,  conform legii Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

×