x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei marinari români, pe un petrolier BOMBARDAT în Libia. Un român a MURIT în urma atacului

Trei marinari români, pe un petrolier BOMBARDAT în Libia. Un român a MURIT în urma atacului

05 Ian 2015   •   12:52
Trei marinari români, pe un petrolier BOMBARDAT în Libia. Un român a MURIT în urma atacului

Un petrolier sub pavilion liberian a fost atacat si bombardat de un avion de lupta necunoscut, in portul Derna, din Libia, in cursul serii de 4 ianuarie 2015. Potrivit Libya Herald, doi membrii ai echipajului, un roman si un grec au murit in urma atacului.

“Un avion de lupta a lansat o racheta asupra provei petrolierului, provocand daune si ranind patru membri ai echipajului, dintre care doi au murit. Nu au existat scurgeri de petrol si integritatea navei nu a fost compromisa”, a declarat un purtator de cuvant al armatorului grec.

Terminalele petroliere libiene au devenit teatrul de confruntare a factiunilor rivale care se lupta pentru controlul Libiei, petrolul reprezentand principala sursa de venit a tarii.
Un purtator de cuvant al guvernului recunoscut la nivel international au declarat ca exista suspiciunea ca petrolierul ar fi debarcat in port militanti islamisti si ca statul a avertizat ca navele nu pot acosta in port fara o prealabila permisiune, informeaza NBC News.

Nava ARAEVO, sub pavilion liberian, operata de un armator grec, transporta 12.600 tone de petrol si avea 26 de membri ai echipajului.

×