x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit din cauza infecţiilor

Trei pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit din cauza infecţiilor

03 Dec 2015   •   13:02
Trei pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit din cauza infecţiilor
Sursa foto: Foto: Diana Oros / Jurnalul

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arşi din Capitală au murit din cauza infecţiilor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Adrian Stănculea.

"Am avut 26 de bolnavi internaţi în spital, din care au decedat şase iar care au decedat aproape sigur din cauza infecţiilor sunt trei bolnavi", a afirmat medicul.

El a spus că pacienţi au decedat şi în străinătate şi a menţionat că mulţi dintre bolnavii care au plecat de la Spitalul de Arşi au plecat cu culturi sterile.

"Mulţi bolnavi care au plecat de aici au plecat cu culturi sterile de la noi. E drept că după aceea unele dintre culturi, înainte de a pleca, s-au pozitivat. La patru zile arăta că acolo există un grad de contaminare, dar există diferenţe între contaminare şi infecţie. Ceea ce le-a ieşit lor poate să arate că este contaminare, nu neapărat infecţie", a explicat Adrian Stănculea.

Potrivit acestuia, la Spitalul de Arşi există un grad de infecţie spitalicească în limite "acceptabile".

"Este un grad de infecţii spitaliceşti comparabil nu neapărat cu cele din ţările civilizate, dar în nişte limite acceptabile", a susţinut Stănculea.

×
Subiecte în articol: colectiv arsi spitalul de arsi