x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalul Tulcea a intrat în vacanţă. Nu mai sunt bani nici pentru citaţii!

Tribunalul Tulcea a intrat în vacanţă. Nu mai sunt bani nici pentru citaţii!

18 Mar 2009   •   00:00
Tribunalul Tulcea a intrat în vacanţă. Nu mai sunt bani nici pentru citaţii!

Tribunalul Tulcea nu a mai plătit oficiile avocaţilor, iar timp de o săptămână şi două zile, judecătoria nu a mai trimis nici o citaţie, din cauza lipsei resurselor financiare.



Astfel, preşedintele Judecătoriei Tulcea, Andrei Iordan a declarat că zeci de dosare au fost amânate din cauză că nu nu s-au mai trimis citaţii părţilor. "Timp de o săptămână şi ulterior încă două zile, citaţiile au fost distribuite în municipiu de maşinile instanţei, însă în condiţiile în care persoane din judeţ erau părţi în dosare, citaţiile nu au mai fost trimise, iar cauzele au fost amânate. Situaţia a revenit acum la normal, dar de vreo două zile nu mai avem hârtie", a afirmat preşedintele Iordan.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Tulcea, Marinela Pescăruş a declarat că în urmă cu aproape o săptămână, ministerul de resort a alocat instanţei 61.903 lei, suma fiind folosită pentru plata serviciilor efectuate de Poşta Română şi a unei părţi din facturile restante la utilităţi. "Mai avem datorii neplătite în sumă de 23.145 de lei pentru oficiile avocaţilor, dar şi debite pentru expertizele medico-legale efectuate", a menţionat reprezentantul Tribunalului Tulcea. Amintim că încă din februarie, Tribunalul Tulcea a sesizat lipsa fondurilor necesare desfăşurării activităţii care astfel risca să se blocheze, situaţia fiind similară cu cea de anul trecut.

×
Subiecte în articol: romania