x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trinitas TV, în curând

Trinitas TV, în curând

de Daniela Cârlea Şontică    |    20 Ian 2008   •   00:00
Trinitas TV, în curând

În cel mai scurt timp, poate în doar câteva săptămâni, telespectatorii cu aplecare spre cele sfinte, dornici de a vedea lucrurile cu adevărat însemnate pentru ei şi cu valoare perenă, vor putea avea pe ecranele televizoarelor lor programele realizate de Trinitas TV, singurul post de televiziune ortodox din ţară.

Date - Preluarea de către operatorii de cablu ridică nişte probleme tehnice


În cel mai scurt timp, poate în doar câteva săptămâni, telespectatorii cu aplecare spre cele sfinte, dornici de a vedea lucrurile cu adevărat însemnate pentru ei şi cu valoare perenă, vor putea avea pe ecranele televizoarelor lor programele realizate de Trinitas TV, singurul post de televiziune ortodox din ţară.

 

La Biroul de Presă al Patriarhiei Române, telefoanele sună în disperare. Incredibil de mulţi oameni vor să ştie cât mai au de aşteptat până când vor avea Trinitas TV la ei în case, la televizor. “O să difuzăm, staţi liniştiţi, mai sunt câteva detalii de pus la punct şi vom încheia un contract cu marile firme de cablu”, le spune părintele Stoica oamenilor care cer informaţii.

 

GRATUIT. După ce la sfârşitul lunii octombrie a fost inaugurat, telespectatorii au tot aşteptat să vadă programele Trinitas TV. Este adevărat că acestea se difuzează, dar deocamdată doar pe satelit, ceea ce pentru mulţi oameni e ca şi cum n-ar fi dacă nu au atentă parabolică. Formalităţile şi modul de preluare al programelor Trinitas de către operatorii de cablu tv sunt destul de greoaie, deşi Patriarhia a făcut o adresă către asociaţia profesională a societăţilor de transmitere a programelor tv prin care specifica faptul că acordă gratuit dreptul de a prelua Trinitas TV.

 

TEHNICE. Cum stau lucrurile în momentul de faţă aflăm de la părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: “Trinitas TV transmite deja pe satelit, iar unele firme mici de cablu din ţară, care au doar câteva sute sau o mie şi ceva de abonaţi fiecare, transmit emisiunile. Problema noastră acum este că în cazul firmelor mari, cum ar fi Dolce, UPC sau RCS, lucrurile merg mai greu. Aceasta deoarece preluarea ridică nişte probleme tehnice şi presupune nişte investiţii. Suntem în negocieri pe această temă cu firmele amintite şi sperăm să putem avea cât de curând emisiunile postului Trinitas TV în toate casele românilor”. Părintele Stoica ne-a mai apus că primele emisiuni tv realizate în studiourile din Palatul Patriarhal ar putea ajunge la noi printr-una dintre firmele de cablu chiar în câteva săptămâni, dacă lucrurile merg bine.

 

PARABOLICA. În momentul de faţă, Trinitas TV poate fi recepţionată în ţară şi în cea mai mare parte a Europei prin antenă parabolică direct de pe satelit. Pentru cei interesaţi, parametrii sunt: satelit AMOS 2, frecvenţa de recepţie: 11649,750 MHz, polaritate orizontală (H), SR: 21,350 MSym/s, modulaţie: QPSK, FEC: 3/4.

 

Emisiuni pentru telespectatori credincioşi

Grila de programe a televiziunii Trinitas conţine emisiuni menite să cultive şi să întreţină în special dragostea de Dumnezeu şi pe cea pentru frumos în general. Spicuim câteva dintre titlurile acestora: Sfânta Liturghie (zilnic, în direct de la Catedrala Patriarhală); Paşii Pelerinului (clip cu imagini de la biserici-monumente de artă); Calea Credinţei; Filocalia (lectură filocalică, pilde, poezie); Patristica (documentar); Biserica azi;

Pagini de istorie (documentar); Convorbirile Trinitas (dezbatere); Lumina faptelor bune; Omul de lângă tine; Artă sacră (clip ce prezintă mozaicuri, vitralii, pictură murală, sculptură decorativă, broderie, elemente de arhitectură bisericească, vase de cult, sfeşnice, candelabre etc.); Vecernia (transmisiune directă, Catedrala Patriarhală);

Jurnal Trinitas (ştiri din actualitatea religioasă); Biserica azi (dezbatere pe teme de actualitate religioasă şi socială).

Televiziunea Trinitas este susţinută financiar de Patriarhia Română, eparhii, protopopiate, parohii, mănăstiri şi, bineînţeles, de sponsori darnici şi dornici să sprijine activităţile misionare şi culturale ale Bisericii.

×
Subiecte în articol: observator trinitas