x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trio Udrea, Cirstea, Bucsaru

Trio Udrea, Cirstea, Bucsaru

de Oana Stancu Zamfir    |    Monica Andrei Capatos    |    19 Feb 2007   •   00:00
Trio Udrea, Cirstea, Bucsaru

Un "trio formidabil" al in-crengaturilor dintre poli-tic si afaceri cu statul creste chiar la umbra presedintelui Traian Basescu. Petitionarul pen-tru care seful statului a intervenit la Ministerul Transporturilor, Dumitru Bucsaru, si fosta sefa a Cance-lariei prezidentiale, Elena Udrea, sunt bagati prin inter-pusi in afaceri cu Administratia Lacurilor si Parcurilor bucurestene, condusa de cel pe care Jurnalul National l-a numit "regele parcurilor", Virgil Cirstea.

Un grup de apropiati ai cuplului Udrea - Cocos fac afaceri si pe taramul regelui parcurilor, Virgil Cirstea, omul din casa lui Traian Basescu. Unul dintre ei - chiar Dumitru Bucsaru, petitionarul pentru care seful statului a intervenit la Ministerul Transporturilor.

Nu i-a pupat doar, umil, mainile! Nu degeaba sta in casa lui Basescu. Relatia dintre dl Cirstea si protejata presedintelui, Elena Udrea, se traduce in mai multe afaceri incredintate unor apropiati ai acesteia. Unul dintre ei - Dumitru Bucsaru, pentru care seful statului a cerut ministrului Transporturilor plata datoriei de 110 miliarde.

"LAURI". SC Laur & CD 98 Servcom SRL este firma careia Administratia Lacuri si Parcuri, condusa de dl Cirstea, i-a incredintat exploatarea Strandului Moghioros din Sectorul 6 al Capitalei. Zona buna, aglomerata, multi copii, afacere garantata. Pentru peste 4.000 de metri patrati, dl Cirstea a considerat ca trebuie sa perceapa o chirie de doar 1.500 de euro pe luna. Explicatia, ca si in cazul tarifelor percepute nepotului sau, Mihai Ancuta, pentru spatiile din Herastrau si Cismigiu, dar si "necunoscutului" care l-a agatat in parc, pentru Expo-Flora, sta in familiaritatea cu patronii. De data aceasta, ei sunt unii cu relatii chiar sus-de-tot-puse. Firma SC Laur & CD 98 Servcom SRL este inregistrata cu urmatorii asociati: Bucsaru Magdalena Ramona (17%), Florea Adrian(16,5%), Ganciu Teodor Andrei (16,5%), Tone Daniel (50%). Cenzor - Dinu Anca. La prima vedere, poate sa nu va spun nimic. Sunt insa oameni cu adevarat importanti.

Magdalena Ramona Bucsaru este nimeni alta decat fiica lui Dumitru Bucsaru, "petitionarul" presedintelui, mai sus amintit.

Ganciu Teodor Andrei este asociatul lui Dorin Cocos - sotul Elenei Udrea - cu jumatate din trei firme celebre ale acestuia: EHI Intretinere si Curatenie SRL, EHI Restaurant SRL, Eurohotels si Asociatii SRL (societatea cu cele doua hoteluri din Bucuresti, unul pe terenul dat in concesiune de Primaria Capitalei). Cel de-al treilea personaj interesant este cenzorul societatii - Anca Dinu, legata de cuplul Udrea - Cocos prin Centrul de Evaluare Medicala si Testare a Fortei de Munca SA, firma implicata in celebrul scandal al certificatelor medicale pentru capsunari. Dinu este cenzor al societatii din care Dorin Cocos detine pe hartie doar 30 de procente. Tot Dinu este semnatara conytractului pentru preluarea restaurantului "Trei cocosi" din Herastrau de catre familia Cocos.

ALIMENTATIA DIN BUDA. Aceeasi firma este clienta dlui Cirstea si pentru un spatiu din Parcul Herastrau. Un umil WC public pentru care ar fi insa planuri mari. Chiar un hotel. Smecheria ca sa poti construi in Herastrau este sa demonstrezi ca ai avut acolo o fundatie, patru pereti... Poate tocmai de aceea, SC Laur & CD 98 Servcom SRL a incheiat cu ALPAB, la 28.02.2005, un contract de asociere in participatiune pe 15 ani pentru reabilitarea WC-ului public de langa Restaurantul Pescarus. 57 de metri patrati construiti si o suta mp de teren pentru care firma plateste o chirie de 1.600 de euro pe an. 4,5 milioane de lei pe luna, la care s-ar adauga, chipurile 40% din profit. Asta daca se face profit. Pana-una alta, contractul are insa niste prevederi naucitoare. Potrivit hartiilor pe care chiar dl Cirstea ni le-a pus la dispozitie, SC Laur ar fi obligat sa investeasca 100.000 de dolari intr-un WC care sa functioneze ca WC. Dar, ca sa se intretina ca WC trebuie sa faca acolo si niscaiva alimentatie publica. Citam: "Obiectul contractului: exploatarea WC public Pescarus din Parcul Herastrau, in care va desfasura activitatea de alimentatie publica pentru sustinerea financiara a activitatii de exploatare a toaletei reabilitate". In completare, in obligatiile SC Laur intra "reabilitarea unei constructii cu aspect urbanistic, aferenta toaletei, in care va desfasura activitatea de alimentatie publica pentru sustinerea financiara a activitatii de exploatare a toaletei reabilitate". Respectul acordat budei reiese si din "calitatea" investitiilor de 100.000 de dolari pentru WC-uri: "Reabilitarea WC-ului public prin refacerea in intregime a zidariei, a instalatiilor sanitare, inlocuirea obiectelor sanitare in termen de doua luni de la semnarea contractului, pastrand functia acestora si accesul liber, fara taxe, a cetatenilor". Curat alimentatie publica! O fi si gustos?
×
Subiecte în articol: observator cirstea bucsaru