x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara

"Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara

10 Sep 2012   •   09:36
"Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara

Fostul premier Adrian Nastase scrie in continuare pe blogul personal din inchisoare. De data aceasta, Nastase face dezvaluiri despre un asa-zis "triunghi al bermudelor" de la DNA, in prim-plan fiind cei trei procurori care au instrumentat dosarul "Matusa Tamara". Unul dintre ei, procurorul Paul Dumitriu, scrie Nastase, este omul fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei.


Potrivit antena3.ro, dupa ce a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara", fostul premier Adrian Nastase scoate la iveala legaturile dintre procurorii care l-au anchetat.

"Iata "triunghiul" care s-a ocupat, sub supravegherea lui Daniel Morar, de dosarul meu: procuror sef de sectie - Doru Tulus - numit de Monica Macovei, procuror Claudia Rosu - in relatii apropiate, ulterior sotia lui Doru Tulus si procuror Paul Dumitriu - fost consilier al Monicai Macovei.", scrie Nastase pe blogul personal.

Claudia Rosu a fost primul procuror la care a ajuns dosarul "Matusa Tamara", in 2006. Fostul premier aminteste de o declaratie a lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei in 2007.

'Dna Claudia Rosu este intr-o incompatibilitate evidenta in a efectua acte in orice cauza ce ma priveste, avand in vedere circumstantele personale ale dnei procuror. Astfel, este de notorietate ca dna Claudia Rosu are, de mai multi ani, o relatie intima cu dl. procuror sef sectie Doru Florin Tulus, seful sectiei a II-a DNA. In privinta dlui Tulus, va reamintesc ca, in calitate de ministru al justitiei, am facut o cerere de revocare din functie, avand in vedere "deficientele in organizarea, planificarea si controlul activitatii"."

De la Claudia Rosu, dosarul lui Nastase a trecut la procurorul Paul Silviu Dumitriu.

"Cine era dl. Dumitriu? Un fost consilier al fostului ministru Monica Macovei si fost sef al Corpului de control al acesteia - Coincidenta! Evident, rechizitoriul din 2009, confirmat - desigur - de catre seful sectiei, Doru Tulus, relua toate acuzatiile si formularile din rechizitoriul redactat de Claudia Rosu.", explica fostul premier.

Adrian Nastase a ironizat si propunerile de bune practici in numirea procurorului general si a sefului DNA lansate de judecatorul CSM, Cristian Danilet. "Pe mine, m-a induiosat grija pe care o are un judecator pentru desemnarea sefilor Ministerului Public", a mai scris fostul premier intr-o postare pe blogul personal.

×