x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu ­ Linia de Centură va fi deschis circulaţiei pe 19 noiembrie

Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu ­ Linia de Centură va fi deschis circulaţiei pe 19 noiembrie

18 Noi 2008   •   00:00

Tronsonul de metrou Nicolae Grigorescu ­ Linia de Centură, care va avea patru staţii şi a costat 145 milioane euro, se va deschide circulaţiei în data de 19 noiembrie, a declarat luni, pentru NewsIn, directorul de comunicare Metrorex, Mariana Petre.



"Tronsonul Nicolae Grigorescu ­ Linia de Centură va avea patru staţii: Nicolae Grigorescu, 1 Decembrie 1918, Policolor şi Linia de Centură şi va fi inaugurat miercuri, 19 noiembrie", a declarat Mariana Petre.

Traseul liniei de metrou Nicolae Grigorescu ­ Linia de Centură cuprinde 4,75 kilometri, iar investiţia s-a ridicat la 145 milioane euro, cu finanţare de la bugetul de stat şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

"Probele tehnologice pentru instalaţii şi rame au început de la 1 noiembrie. În 15 noiembrie s-a întrunit o comisie de recepţie, aprobată de Ministerul Transporturilor, care a evaluat dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru punerea în funcţiune a acestui tronson", a precizat directorul de comunicare Metrorex.

La începutul lunii noiembrie, Ministerul Transporturilor a anunţat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de metrou Drumul Taberei ­ Universitate, care va costa aproape 330 milioane de euro, sumă ce include şi costurile aferente contractului de consultanţă.

Tronsonul Drumul Taberei ­ Universitate, parte din magistrala 5, are o lungime de 6,1 kilometri. În cadrul proiectului sunt cuprinse opt staţii, respectiv Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor. Valoarea execuţiei lucrărilor este de 320 milioane de euro, având termen 42 de luni. Costul total al proiectului include şi 10 milioane de euro pentru contractul de consultanţă.

Mediafax

×