x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trotuar pavat în plin câmp

Trotuar pavat în plin câmp

de Andrei Ando    |    06 Mar 2008   •   00:00
Trotuar pavat în plin câmp

ARAD ● O nouå inginerie marca primar Gheorghe Falcă
Primăria Arad a făcut cadou unui saivan de oi un trotuar pavat, de doi kilometri, în mijlocul câmpului, în pustietate!



ARAD ● O nouå inginerie marca primar Gheorghe Falcă
Primăria Arad a făcut cadou unui saivan de oi un trotuar pavat, de doi kilometri, în mijlocul câmpului, în pustietate!


Iată că primăria condusă de Gheorghe Falcă a construit un trotuar până la saivanul de oi dinspre Zădăreni, fără să îi pese de costuri sau de traficul pietonal zero care se desfăşoară în zonă. Sigur că am putea crede că saivanul a fost perceput de oficialii primăriei, obişnuiţi cu betoanele municipiului, ca un obiectiv turistic de perspectivă. Aşa, şi numai aşa, se poate explica generozitatea cu care a fost realizat respectivul trotuar, în mijlocul pustietăţii, din pavele şi borduri exact ca în centrul Aradului.


CAR ÎNAINTEA BOILOR. Nicolae Gil, ciobanul de la saivan, zice că din vara anului trecut, de când s-a făcut trotuarul, nu a văzut pe nimeni circulând pe acolo. Ar fi şi greu să vadă, de vreme ce e pe marginea drumului judeţean care duce spre Zădăreni, drum circulat numai de maşini. "Am înţeles, din ce ziceau domnii, că pe-aici or să se facă nişte fabrici. Au construit trotuarul ca să aibă oamenii pe unde veni la lucru. Acuma, io mă întreb dacă n-or să vină muncitorii cu autobuzele, că din oraş până aici faci pe jos o jumătate de zi" – spune ciobanul.


Oamenii vorbesc că pe terenul respectiv există un plan urbanistic pentru realizarea unui cartier de locuinţe. Un investitor spaniol vrea să construiască căsuţe tip bungalou, pentru oamenii cu bani ai Aradului. Trotuarul anticipează probabil şantierul ce se va deschide aici.  O altă posibilă explicaţie a trotuarului este că în zona aceasta urma să se construiască noul spital judeţean şi trei şcoli. Numai că între timp terenul a fost retrocedat prin sentinţă judecătorească definitivă.


S-a retrocedat inclusiv o parte din trotuarul deja făcut, iar planul primăriei a fost zădărnicit! Aşa că investiţia de câteva miliarde de lei nu numai că nu are nici un rost, dar parţial s-a şi pierdut!
Iar dacă au văzut oamenii că trotuarul e oricum nefolositor, unii au început să îl fure. Pe alocuri, pe porţiuni de câţiva metri, pavelele au fost ridicate şi luate acasă, acolo unde li se găseşte probabil o întrebuinţare mai bună... Pe hoţi nu i-a văzut nimeni. În mijlocul pustietăţii numai saivanul de oi ţine de urât trotuarului scump...


Peste nas!

În vreme ce Primăria Aradului s-a îngrijit să construiască în mijlocul câmpului trotuarul nefolositor, cu câteva sute de metri mai spre oraş, cartierul de locuinţe al tinerilor, unde parcelele au fost atribuite pentru construirea de case în baza legii celor care nu au împlinit încă vârsta de 35 de ani, nu există nici acum infrastructură. Primarul Gheorghe Falcă a declarat că nu este problema municipalităţii realizarea acestei infrastructuri, de vreme ce tinerii au cumpărat terenul aşa cum era, conştienţi că nu există nici măcar căi de acces până la casele pe care urmau să le construiască.

×
Subiecte în articol: observator