x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab, inaugurat duminică

Trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab, inaugurat duminică

de Iulia Barbu    |    03 Noi 2013   •   16:48
Trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab, inaugurat duminică

Trotuarul rulant care face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale de pe Pasajul Basarab, care a costat 11 milioane de lei, a fost inaugurat, duminică, de reprezentanţii municipalităţii bucureştene.

Primarul General Sorin Oprescu a fost prezent duminică la staţia intermodală Pasaj Basarab, unde a verificat funcţionalitatea trotuarului rulant.
“Iată că, odată cu punerea în funcţiune a trotuarului rulant care face legătura între staţia intermodală, Gara de Nord şi Gara Basrab, nodul intermodal Pasaj Basarab este complet. Astfel, se asigură legătura cu mijloacele de transport în comun de pe inelul principal de circulaţie: autobuze, troleibuze, tramvai, tren şi metrou. În acest fel se explică utilitatea şi necesitatea staţiei de tramvai construită pe Pasajul Basarab. Cetăţenii Bucureştiului merită să simtă şi să vadă că pot trai civilizat şi le mulţumesc încă o dată constructorilor că au reuşit să ducă la bun sfârşit această lucrare, primul trotuar rulant, dintr-un nod intermodal. Ne procupă acum să menţinem aceast trotuar în condiţii optime de funcţionare”, a declarat Primarul General.

Trotuarul rulant face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab şi staţiile intermodale de pe Pasajul Basarab. Acesta este amplansat pe peronul 1 al Gării de Nord şi are o capacitate maximă de 6.000 de persoane pe oră/sens, este acoperit şi este dotat cu senzori de viteză şi pasageri.
Astfel, la ieşirea din cele doua vestibule şi din staţia de metrou călătorii pot accesa actuala intrare în Gara de Nord de unde pot fi utilizate trotuarele rulante.



×