x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trustul Intact creşte de la an la an

Trustul Intact creşte de la an la an

de Jurnalul National    |    25 Mar 2008   •   00:00

Înainte să numere încă trei noi televiziuni în portofoliu – după ce recent a obţinut licenţa de transmisie pentru un canal de sport, altul de business şi al treilea de muzică – INTACT comunică o cifră de afaceri consolidată pe trust de 130 de mi­lioane de euro în anul 2007

Înainte să numere încă trei noi televiziuni în portofoliu – după ce recent a obţinut licenţa de transmisie pentru un canal de sport, altul de business şi al treilea de muzică – INTACT comunică o cifră de afaceri consolidată pe trust de 130 de mi­lioane de euro în anul 2007, ceea ce înseamnă o creştere cu 26% faţă de anul anterior, când cifra de afaceri era de 88,4 de milioane de euro. Cre­şterea este spectaculoasă, ţi­nând cont şi de faptul că în ultimii doi ani INTACT a lansat două noi te­le­viziuni, Euforia TV şi ANTENA 2, posturi care au reuşit să se impună într-un timp scurt pe piaţa din România, şi o publicaţie săp­tă­mânală, Felicia, cu un tiraj în continuă creştere. Profitul realizat de trustul INTACT în anul 2007 a fost de 38.995.976 de euro.

În topul companiilor din trust, din punct de vedere al cifrei de afa­ceri, se numără ANTENA 3, care a crescut cu peste 50% în 2007 faţă de 2006, Euforia TV – cu 44% şi Gazeta Sporturilor – cu 35%.

Cele mai profitabile produse ale grupului au fost ANTENA 1, ANTENA 3 şi Gazeta Sporturilor, care şi-au dublat profitul în 2007, în comparaţie cu 2006.

“Ţinta noastră este aceea de a demonstra că un trust cu capital integral românesc poate fi la fel de profitabil ca unul în care investitori sunt puternice companii internaţionale. O afacere serioasă în media presupune, printre multe altele, investiţii continue şi sus­ţi­nute, pe care noi intenţionăm să le continuăm într-un ritm chiar mai alert decât până acum”, a de­clarat Dan Matiescu, director ge­neral ANTENA 1.

×
Subiecte în articol: observator