x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tudose vrea control psihic pentru moderatoarele tv, nu şi pentru parlamentari!

Tudose vrea control psihic pentru moderatoarele tv, nu şi pentru parlamentari!

de Violeta Fotache    |    08 Feb 2011   •   18:03

Psihiatrul Florin Tudose s-a plasat într-o poziţie discriminatorie prin declaraţii făcute pentru Inpolitics.

Specialistul Tudose a opinat că România ar avea nevoie de o lege care să-i oblige pe moderatorii de televiziune, în special femeile, dar şi pe comentatorii politici să fie testaţi psihic înainte de a intra "pe sticlă", pentru a ne asigura că aceştia "au o stare psihică perfectă" şi "nu bat câmpii" atunci când transmit în direct.

"Nu sunt misogin, dar cred că femeile din mass-media ar trebui să fie ţinta unei astfel de legi. Nu mă refer doar la cele din televiziune, ci şi la cele de la radio, fiindcă diferenţa nu este foarte mare. Am pacienţi care au dezvoltat nevroze din pricina unor moderatoare de televiziune. Este incredibil. Mi-au spus că atunci când o văd pe cutare sau pe cutare le vine să spargă televizorul", a dezvăluit Florin Tudose pentru sursa citată.

Dar oare psihiatrul Tudose nu are şi pacienţi aduşi în cabinetul lui de traiul la care sunt obligaţi prin prestaţia cutărui parlamentar, ori a cutărui guvernant?! Că mie mi se pare că Adrian Sobaru n-a sărit de la balconul Parlamentului pentru că l-a înnebunit o moderatoare tv sau de radio!

Concomitent, Florin Tudose consideră însă absurdă şi inutilă impunerea aceleiaşi obligaţii şi pentru parlamentari, considerând iniţiativă drept "extrem de ipocrită" şi "anti-democratică". "I-ar stigmatiza pe pacienţii psihici care ar fi comparaţi, astfel, cu parlamentarii români. O astfel de iniţiativă legislativă ar fi absurdă deoarece ar pune la îndoială însăşi capacitatea mentală a electoratului de a alege între o persoană sănătoasă mental şi una bolnavă psihic. Eu nu ştiu în ce mod ar promova binele public parlamentarul care ar vota o astfel de prostie", a spus psihiatrul Florin Tudose.

Acesta a criticat iniţiativa parlamentarului Liviu Câmpanu de a impune o astfel de testare a parlamentarilor ca inutilă deoarece nimeni nu poate anticipa, cu cea mai mare siguranţă, starea mentală a unei persoane. Dar la moderatoarele TV şi radio poate?, întrebăm şi noi.

Tudose a spus că printre colegii lui sunt psihiatri înregimentaţi politic, caz în care examinarea rivalilor lor politici s-ar încheiat cu un diagnostic defavorabil: "Dacă le-ar face o expertiză unor rivali politici care credeţi dumneavoastră că ar fi diagnosticul final? Desigur că rivalii politici ar fi demenţi, printre altele". Păi acelaşi lucru nu este valabil şi pentru lumea vedetelor?

×