x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turistă minoră din Polonia, găsită moartă într-o prăpastie din Masivul Făgăraş

Turistă minoră din Polonia, găsită moartă într-o prăpastie din Masivul Făgăraş

20 Aug 2015   •   10:00
Turistă minoră din Polonia, găsită moartă într-o prăpastie din Masivul Făgăraş
Sursa foto: wikipedia.org

O turistă poloneză în vârstă de 16 ani a fost găsită moartă, în noaptea de miercuri spre joi, într-o prăpastie din Masivul Făgăraş, cadavrul fiind transportat de salvamontişti la laboratorul de medicină legală din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeş.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, victima, care făcea parte dintr-un grup mai mare de turişti străini, căzuse în prăpastie în cursul zilei de miercuri.

"Era cu un grup de 21 de turişti străini, pe un traseu marcat din Făgăraş. Din primele informaţii reiese că tânăra a alunecat şi a căzut într-o prăpastie de aproximativ 50 de metri, în zona Şaua Podragu", a declarat pentru AGERPRES agentul principal Mădălina Sima, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Cei care o însoţeau pe adolescentă nu au putut să intervină pentru a o scoate din prăpastie, însă au reuşit să ajungă într-o zonă în care aveau semnal pe telefoanele mobile şi au apelat Serviciul Salvamont.

"Salvamontiştii au ajuns cu greu la locul accidentului, din cauza terenului dificil şi a condiţiilor meteo nefavorabile. Când a fost găsită, turista era decedată", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs decesul, în paralel fiind demarate procedurile pentru repatrierea corpului tinerei din Polonia.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: masivul fagaras turista deces moarta