x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tuță vrea să vadă ce măsuri ia Primăria Sectorului 1 pe caniculă

Tuță vrea să vadă ce măsuri ia Primăria Sectorului 1 pe caniculă

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2024   •   22:30
Tuță vrea să vadă ce măsuri ia Primăria Sectorului 1 pe caniculă
Sursa foto: FB George Tuță

George Tuță cere Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru cetățeni în perioada de caniculă: „PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare, în lipsa unui răspuns din partea Primăriei Sectorului 1”

Administrația Națională de Meteorologie anunță zile succesive de cod galben și portocaliu de caniculă în București. Vor fi înregistrate temperaturi de 38 de grade la umbră și 45 de grade la soare.

„Am trimis Primăriei Sectorului 1 o solicitare încă de ieri prin care am cerut să fim informați ce măsuri a luat Primăria pentru sprijinirea cetățenilor în aceste zile caniculare (montarea de corturi special amenajate, puncte de hidratare, instalarea de cișmele suplimentare în zonele aglomerate. Este obligația administrației locale să își îndeplinească atribuțiile pentru ameliorarea efectelor temperaturilor extreme. Conform Codului Administrativ (art. 155, alin. 5, lit. b), Primarul are inclusiv atribuția de a gestiona situațiile de urgență. Întrucât până în prezent Primăria Sectorului 1 nu a întreprins nicio măsură vizibilă în sprijinul cetățenilor, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare. Acestea vor funcționa în sediile din Bulevardul Banu Manta nr. 83 și strada Ion Câmpineanu nr. 27, unde pe toată durată caniculei, toți cetățenii vor putea veni să se hidrateze, adăpostindu-se de căldură în spații cu aer condiționat”, arată Tuță.

„Mai mult, sediile noastre sunt pet-friendly, deci cetățenii vor găsi apă și răcoare și pentru animăluțele cu care ar fi la plimbare prin sector”, adaugă acesta.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tuta canicula primaria sector 1