x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UDMR a câştigat: Linia maghiară de la UMF Târgu Mureş, aprobată de Guvern. Ponta ameninţă cu moţiune de cenzură

UDMR a câştigat: Linia maghiară de la UMF Târgu Mureş, aprobată de Guvern. Ponta ameninţă cu moţiune de cenzură

27 Mar 2012   •   09:21
UDMR a câştigat: Linia maghiară de la UMF Târgu Mureş, aprobată de Guvern. Ponta ameninţă cu moţiune de cenzură

Guvernul a aprobat astazi Hotararea privind infiintarea Facultatii de Medicina si Farmacie in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza, a anuntat ministrul Educatiei, Catalin Baba, la finalul sedintei de Guvern.

“Guvernul pune astfel in aplicare Legea Educatiei Nationale, asigurand caracterul multicultural statuat de Legea Educatiei Nationale Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Altfel, am fi putut fi acuzati de abuz in functie. Fac mentiunea ca nu se creeaza niciun program nou de studiu, sunt programe care deja exista si se desfasoara la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures', a precizat ministrul Educatiei.

Baba a precizat ca ministerul Educatiei studiaza si infiintarea unei linii de studiu in limba germana in cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie infiintata de Guvern.

Proiectul de act normativ, aflat in dezbatere publica pentru zece zile, prevede ca universitatea va avea linii cu predare in limba maghiara la specializarile Medicina, Farmacie si Asistenta medicala generala, pentru 325 de studenti, si in engleza la Medicina, pentru 50 de studenti.

Presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al USL, a anuntat decizia depunerii unei motiuni de cenzura, ca urmare a adoptarii de catre Executiv a hotararii de guvern privind Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures.

"Decizia noastra este clar anuntata - ne vom reuni in structura Uniunii Social Liberale si vom decide momentul, nu daca depunem motiune de cenzura, asta e deja decis, in asa fel incat sa avem timp sa cautam chiar voturi pentru a trece aceasta motiune de cenzura. In plus, consideram ca pentru primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu momentul motiunii de cenzura va fi unul decisiv, in care va trebui sa dovedeasca daca schimbarea lui Emil Boc a fost o schimbare de fatada sau de substanta, daca la aceasta motiune de cenzura noi, cei din Opozitie, vom avea nu stiu 200, 201 voturi impotriva Guvernului, iar cei de la putere vor fi tinuti in banci, asa cum ii tinea si Boc. De altfel, e foarte clar ca nu s-a schimbat nimic si e foarte clar ca totul a fost o pacaleala pentru noi toti", a declarat presedintele PSD, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul Biroului Permanent National al partidului.

Victor Ponta a precizat ca motiunea de cenzura va fi depusa in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care pe 10 mai incepe campania electorala pentru alegerile locale, tinandu-se cont totodata ca in aprilie crestinii sarbatoresc Pastele.


×