x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea preia sarcina de a reabilita Cazinoul Constanţa, eventual cu banii europeni pe care Primăria Constanţa nu i-a accesat

Udrea preia sarcina de a reabilita Cazinoul Constanţa, eventual cu banii europeni pe care Primăria Constanţa nu i-a accesat

de Mediafax    |    24 Aug 2011   •   11:01
Udrea preia sarcina de a reabilita Cazinoul Constanţa, eventual cu banii europeni pe care Primăria Constanţa nu i-a accesat

Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea spune ca reabilitarea Cazinoului din Constanta - a carui trecere la MDRT a fost votata de Consiliul Local Constanta - va fi facuta fie cu fonduri din bugetul ministerului, fie cu fonduri europene pe care Primaria le are la dispozitie.

"Acesta va fi reabilitat fie din fonduri de la bugetul MDRT, prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, fie din fonduri europene, pe care primaria Constanta le are la dispozitie", a spus ministrul, avertizandu-l pe primarul Constantei, Radu Mazare, ca daca nu foloseste fondurile europene care ii stau la dispozitie, i le va retrage.

"Ar trebui sa se grabeasca, pentru ca in septembrie ii retragem toate fondurile daca nu face ceva cu ele", a spus Udrea.

Ea a afirmat ca Primaria Constanta a reusit sa cheltuiasca doar trei milioane de euro din totalul de 91 de milioane de euro pe care Constanta le are la dispozitie din fonduri europene.

Ministrul a precizat ca dupa reabilitare cladirea va reveni la Primarie, exprimandu-si speranta ca se va intoarce astfel in circuitul turistic si nu va fi data de primar unei companii private.

"Le dam posibilitatea, daca doresc, sa reabiliteze prin fonduri europene. Dupa reabilitare, cazinoul se va reintoarce la Primaria Constanta si avem speranta ca primarul nu il va da unei companii private sa faca ce o vrea cu el, ci se va intoarce in circuitul turistic", a spus Udrea.

Radu Mazare, insa, a declarat ca dupa ce cazinoul va fi reparat, acesta urmeaza sa fie concesionat unei firme private si sa-si reia functia de sala de jocuri de noroc.

"Dupa ce-l repara ministerul si dupa ce ni-l da inapoi (Cazinou-n.r.) facem licitatie pentru concesionarea lui pe 50 de ani, sa vina cineva si sa-l fac cazinou. Cazinou, jocuri de noroc, bar, asta e functiunea lui, doar nu o sa fac sala de opera", a afirmat Mazare.

Cazinoul din Constanta va fi preluat in administrare de Ministerul Dezvoltarii, pentru a fi renovat, au decis, azi, consilierii locali constanteni, hotararea CL prevazand ca obiectul va reveni in administrarea Primariei daca in trei luni nu va fi data o Hotarare de Guvern pentru trecerea la MDRT.

Proiectul de hotarare adoptat azi prevede ca darea in administrare a obiectivului se face pe perioada executarii lucrarilor de consolidare si restaurare, iar la finalizarea acestora Cazinoul va reveni in administrarea Consiliului Local Constanta.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat inainte de a fi supus la vot proiectul privind trecerea Cazinoului in administrarea MDRT, ca pana acum nu a primit nicio instiintare oficiala din partea ministerului ca ar dori sa preia obiectivul in administrare.

Radu Mazare a spus ca pana in prezent la Primaria Constanta a ajuns o singura adresa semnata de un director din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si destinata viceprimarului Decebal Fagadau, prin care ministerul anunta ca doreste sa se implice financiar in reabilitarea Cazinoului Constanta.

Mazare a precizat ca a decis sa initieze acest proiect de hotarare privind trecerea Cazinoului in administrarea MDRT in urma afirmatiilor facute de ministrul Elena Udrea atat la posturi de televiziune, cat si pe blogul sau.

×