x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: Primarul Poteraş şi senatorul Necula vor renunţa la contractele cu CNI

Udrea: Primarul Poteraş şi senatorul Necula vor renunţa la contractele cu CNI

25 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, şi senatorul Marius Necula, apropiaţi ai unor firme care au câştigat două licitaţii organizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), vor renunţa la contracte.

"Au fost identificate trei firme cu acţionari apropiaţi de PDL, care au câştigat câte o licitaţie, din 176 care participă la licitaţii la CNI. Păi îmi imaginez că dacă se uită la celelalte vor mai găsi apropiaţi de PSD, de PNL. Nu există în legea românească o măsură prin care să excluzi de la o licitaţie publică o firmă care are între asociaţi o persoană publică, un politician sau o rudă de-a acestuia. Oricine poate veni să participe", a spus Udrea.

Ea a adăugat că deşi cele trei firme au câştigat licitaţiile în mod legal le-a cerut membrilor PDL respectivi să renunţe la contracte.
"Mă bazez pe faptul că fiind oameni politici înţeleg importanţa exemplului pe care trebuie să-l dăm în acest moment. Nu poţi să ceri celorlalţi să respecte nişte restricţii care pentru marea majoritate a populaţiei înseamnă enorm şi tu să nu dai un exmplu prin care să-i încurajezi. Eu am vorbit cu domnul primar Poteraş, şi cu domnul senator Necula, şi împărtăşesc şi ei punctul meu de vedere. Am înţeles că un consilier judeţean de la Prahova, apropiat celei de-a treia firme, şi-a dat demisa azi din această calitate", a mai spus Udrea.

Ea a adăugat că cele trei contracte doar au fost semnate, dar nu există bani pentru a începe şantiere noi, iar firmele nu au primit ordin de începere a lucrărilor.
"Ei sunt oameni politici. Eu cred că între imaginea partidului, cariera lor politică şi un contract cu CNI vor alege să renunţe la contract. Dacă le reziliez contractul şi mă dau în judecată, îmi asum acest lucru. Este mult mai important în acest moment să se vadă voinţa politică de a susţine măsurile Guvernului. Sper ca ei să înţeleagă că, oricât ar fi de corecţi şi de legali, este greu să le spui oamenilor cărora le ceri astfel de sacrificii că tu poţi în mod legal să particip la o licitaţie pe banii statului", a mai spus Udrea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator