x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uluitor! Copil bătut pentru că este bolnav

Uluitor! Copil bătut pentru că este bolnav

de Cristinel C. Popa    |    22 Apr 2015   •   17:38
Uluitor! Copil bătut pentru că este bolnav
Sursa foto: Cristinel C. Popa

Un puşti bolnav dintr-un centru de plasament ieşean a fost bătut tocmai pentru manifestările bolii sale. Incident deosebit de grav petrecut într-un centru de plasament destinat tocmai copiilor cu nevoi speciale.

Un adolescent în vârsta de 14 ani a fost bătut de educatoare pe motiv că a urinat în pantaloni, în condiţiile în care tocmai boala de care suferă - enurezis se caracterizează prin faptul că băiatul scapă involuntar urina.

Mai mult, el are şi tuberculoză osoasă. Scandalul de la centrul de plasament ieşean a izbucnit atunci când copilul bătut de educatoare a povestit ce s-a întâmplat altor cadre didactice.

El a povestit că zilele trecute una dintre educatoare s-a enervat rău pe el şi l-a bătut. O colegă de-a educatoarei implicate în incident a văzut că băiatul avea vânătăi pe picioare şi a anunţat conducerea.

“Se pare că acel copil a fost victima unor violenţe sau corecţii din partea unui membru din personal. S-a constituit o comisie de disciplină şi analiză, s-a mers în Centru, s-a discutat cu personalul implicat iar în prezent ancheta este în derulare, în măsura în care personalul respectiv va fi găsit vinovat de încălcări ale regulamentului de ordine interioară sau violenţe asupra copilului respectiv, se vor lua măsuri începând de la mustrare până la desfacerea contractului de munca conform regulamentului”, a spus Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Copilul provine dintr-o familie foarte săracă din comuna Ţibăneşti. El a fost internat în anul 2002 în Centrul de Plasament C. A Rosetti deoarece este bolnav.

×