x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un adolescent de 17 ani, în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19

Un adolescent de 17 ani, în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19

03 Oct 2020   •   16:17
Un adolescent de 17 ani, în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19

Al doilea minor din România care a dezvoltat complicații la infecția cu COVID-19 este un adolescent de 17 ani, internat la Spitalul Victor Gomoiu din București. 

Acesta se află la Terapie Intensivă deoarece prezintă o inflamație puternică în corp, care i-a atacat aproape toate organele. 

La același spital, un alt copil în vârstă de 10 ani, avea aceleași simptome, numite sindromul Kawasaki. Între timp minorul a fost externat. 

Alţi doi copii infectați cu noul coronavirus  sunt internaţi la ATI. Este vorba despre un bebeluş de 9 luni, care se află la Spitalul din Galaţi, în stare stabilă, şi un băieţel de 6 ani din Ilfov, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a fost transferat cu peritonită de la Spitalul Victor Gomoiu.

„A fost operat în urgenţă în sala de operaţie a compartimentului nostru Covid, a rămas pe acel compartiment, este internat împreună cu mama, starea lui este stabilă, se ameliorează de la o zi la alta. În rest sunt 3 suspecţi, în momentul în care sunt pozitivi sunt trimişi către spitalele de boli infecţioase”, a declarat dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

În ultimele două săptămâni, circa 1500 de copii s-au infectat cu noul coronavirus.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID coronavirus adolescent