x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un angajat din zece a plecat din turism în 2020: industria HoReCa a numărat doar 165.000 de angajați

Un angajat din zece a plecat din turism în 2020: industria HoReCa a numărat doar 165.000 de angajați

05 Aug 2021   •   10:47
Un angajat din zece a plecat din turism în 2020: industria HoReCa a numărat doar 165.000 de angajați

Unu din zece angajaţi din turism a plecat din această industrie în 2020, astfel că piaţa turistică locală a numărat anul trecut doar 165.000 de angajaţi, conform calculelor ZF realizate pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

În pofida plecării a 24.000 de oameni din industrie, anul trecut au fost înfiinţate mai multe companii.

Multe companii au fost nevoite să îşi reducă personalul ca urmare a faptului că nu au putut funcţiona la capacitate maximă, ceea ce a însemnat o reducere a veniturilor, cât şi a personalului.

De asemenea, industria locală de turism a fost puternic afectată de criza pandemică, iar acest lucru poate fi observat în scăderea de 35% a veniturilor din această industrie.

Turismul se confrunta şi înainte de izbucnirea crizei pandemice cu o problemă a forţei de muncă, fiind destul de dificil de găsit oameni specializaţi. însă, această criză se resimte şi mai puternic în această perioadă, în contextul în care mulţi angajaţi au plecat către alte industrii, iar volumul de muncă a crescut în această perioadă faţă de anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: HORECA