x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un avion usor s-a prabusit langa Timisoara

Un avion usor s-a prabusit langa Timisoara

19 Mar 2004   •   00:00

Doua persoane si-au pierdut viata ieri dupa-amiaza, dupa ce un avion particular s-a prabusit la putin timp dupa ce a decolat de pe Aerobaza Cioca.

Aparatul de zbor, de tipul Apollo Kid Fox YR651, era pilotat de timiseanul Florin Bidariu, din localitatea Dumbravita. In jurul orei 15:35, avionul, de capacitate ultrausoara, a decolat in directia Arad - Timisoara. Nu a parcurs decat opt kilometri, deoarece a pierdut din altitudine si s-a prabusit pe un camp. "In jurul orei 16:12, un alt avion, tipul AN2, a decolat de pe aceeasi baza in aceeasi directie. Pilotul a vazut cum aparatul Apollo Kix Fox se prabuseste, dupa care a luat foc", ne-au declarat surse din cadrul anchetatorilor.

Carbonizati

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de politie, pompieri si ambulante, precum si prefectul judetului Timis, Horia Ciocarlie. Pilotul si un alt pasager au murit in chinuri groaznice, cadavrele lor carbonizate fiind scoase dintre fiarele contorsionate ale avionului de catre echipa de descarcerare a pompierilor militari. Pilotul obtinuse atestatul de zbor in urma cu doua saptamani. Surse judiciare ne-au declarat ca celalalt pasager ar fi fost un instructor de zbor.
( ION ALEXANDRU )

Posibile defectiuni la sistemul de ghidare

Pana in prezent nu se cunosc cauzele producerii acestui accident. O informatie de ultima ora acrediteaza ideea ca in aparatul prabusit s-ar fi putut afla chiar trei pasageri, insa, din pricina starii in care se aflau aparatul si victimele, anchetatorii nu au stabilit cu certitudine aceste date. Ancheta preliminara sustine ca prabusirea s-a datorat unei defectiuni la sistemul de ghidare - aparatul avand dubla comanda.

×
Subiecte în articol: observator