x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un casier al Academiei Române ar fi furat 3,1 milioane de lei din bugetul instituției

Un casier al Academiei Române ar fi furat 3,1 milioane de lei din bugetul instituției

04 Mar 2021   •   14:52
Un casier al Academiei Române ar fi furat 3,1 milioane de lei din bugetul instituției
Sursa foto: Hepta

Un casier al Academiei Române ar fi furat 3,1 milioane de lei din bugetul instituției, în perioada 2004 – 2020, sumă justificată contabil în plăți fictive către persoane decedate, informează Poliția Capitalei.

Poliția Capitalei a precizat că polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului Tribunalului București, fac două percheziții și pun în aplicare două mandate de aducere într-un dosar de delapidare.

Conform sursei citate, în perioada 2004- 2020, o persoană, casier al "Academiei Române", și-ar fi însușit din casieria instituției 3.100.000 de lei, sumă justificată contabil în plați fictive către persoane decedate, cu destinația indemnizație de merit.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Libertatea scria în iulie 2020 că salariații Academiei Române au descoperit o fraudă de 2,8 milioane de lei cu banii din indemnizațiile academicienilor. La acel moment, secretarul general al Academiei, Ioan Dumitrache, a declarat că banii au fost recuperați și că a făcut plângere la Parchet. De asemenea, acesta a afirmat că vina este a casierei, care ar fi semnat în dreptul academicienilor, însă banii ar fi fost găsiți într-un dulap.  

×
Subiecte în articol: academia romana frauda