x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un elicopter militar s-a prăbuşit lângă Buzău. Patru militari şi-au pierdut viaţa în accident

Un elicopter militar s-a prăbuşit lângă Buzău. Patru militari şi-au pierdut viaţa în accident

05 Iul 2012   •   09:32
Un elicopter militar s-a prăbuşit lângă Buzău. Patru militari şi-au pierdut viaţa în accident

UPDATE 16:05 - Cei patru militari care au murit in urma prabusirii elicopterului sunt capitan-comandor Mitica Docuz, maistrul militar Catalin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru si studentul Stefan Coropetchi.

Capitan-comandorul Mitica Docuz, in varsta de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era casatorit si avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era casatorit si tatal unui copil. Maistrul militar Catalin Topoliceanu, in varsta de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era casatorit si avea un copil. Studentul in anul intai Stefan Coropetchi avea 19 ani si era necasatorit.

UPDATE 13:53 - Echipele de salvare au identificat elicopterul prabusit in localitatea Joita din judetul Buzau dupa mai bine de o ora si jumatate. Cele patru persoane aflate la bord au fost gasite moarte.

Echipajele de pompieri si ambulantele au pornit in jurul orei 12.00 spre locul unde s-a semnalat la 112 prabusirea elicopterului militar de antrenament, reusind sa identifice aparatul de zbor dupa mai bine de o ora si jumatate.

Potrivit unui localnic care a ajuns inaintea ziaristilor la locul accidentului, elicopterul ar fi luat foc dupa ce s-a prabusit.

UPDATE 13:13 - Patru militari aflati la bordul elicopterului au murit in urma prabusirii aparatului, langa Buzau, la aproximativ 20 km distanta de Ramnicu Sarat.

"In legatura cu evenimentul aviatic produs joi in localitatea Joita, de langa Scoala de Aplicatie Boboc, o echipa operativa formata din trei procurori militari de la Parchetul Militar Bucuresti si Parchetul Militar Teritorial Bucuresti, impreuna cu lucratori din Serviciul Criminalistic Judetean Buzau, s-a deplasat la fata locului pentru efectuarea cercetarilor si stabilirea tuturor cauzelor si imprejurarilor in care acesta s-a produs", precizeaza Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

...............................

Un elicopter militar de antrenament apartinand Bazei Bobocu s-a prabusit, astazi, langa Buzau. O echipa de anchetatori au pornit spre locul accidentului, anunta Antena3. Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situatii Urgenta (ISU) Buzau, colonelul Danut Nicolae, trei persoane s-ar afla la bordul elicopterului.

Elicopterul de antrenament de la Baza Aeriana de la Boboc s-a prabusit in zona Comisoaia, in apropiere de DN 2 E 85.

Din primele informatii este vorba despre un aparat de zbor IAR 316.

Trei autospeciale cu apa si spuma si mai multe ambulante, precum si un echipaj SMURD, au fost trimise la locul accidentului.

Accidentul a fost semnalat la serviciul unic de urgenta 112.

×