x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fals călugăr, înarmat cu două cuţite, predica sfârşitul lumii în zona Dealului Patriarhiei!

Un fals călugăr, înarmat cu două cuţite, predica sfârşitul lumii în zona Dealului Patriarhiei!

25 Oct 2011   •   12:37

Un fals calugar, inarmat cu doua pumnale, a fost retinut de o patrula a Politiei Locale a Municipiului Bucuresti in zona Dealului Patriarhiei, unde se desfasoara manifestarile dedicate sarbatorii Sfantului Dimitrie cel Nou.

O patrula a Politiei Calare care participa la o actiune de combatere a comertului ilegal in zona a fost sesizata de un reprezentant al Patriarhiei ca printre clericii veniti la manifestare se amestecase si un fals calugar.

Barbatul a fost surprins de politisti in timp ce vorbea cu o enoriasa, in dreptul unui cort in care mai multi calugari vindeau obiecte de cult. Falsul calugar predica sfarsitul lumii si, in momentul in care agentii i-au cerut acestuia detalii legate de activitatea sa, barbatul costumat in vesminte preotesti a devenit recalcitrant.

"La solicitarea de legitimare a politistilor locali barbatul s-a prefacut ca isi cauta cartea de identitate, moment in care, la sold, a sclipit lama unui cutit. In acel moment, agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti l-au imobilizat pe falsul calugar si au descoperit intr-o teaca, atasata la curea, o arma alba de 12 centimetri. Barbatul a devenit si mai nelinistit in momentul in care agentii locali l-au anuntat ca trebuie sa fie perchezitionat: a cerut sa fie dus din fata multimii de credinciosi care se mira cum de un cleric are cutite sub sutana. Falsului calugar i s-au pus catusele, iar surpriza a fost ca vesmantul negru preotesc era dublat de o haina de piele pe sub care era pus un ham special, de-a curmezisul pieptului, in care tinea un pumnal cu lama de 7 centimetri", se arata in comunicatul citat de Agerpres.

Falsul calugar a fost predat de agentii locali Sectiei 10 de politie, cercetarile fiind continuate de politisti.

×