x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un fost senator PSD a MURIT de cancer

Un fost senator PSD a MURIT de cancer

21 Mai 2016   •   12:48
Un fost senator PSD a MURIT de cancer
Sursa foto: nelsonpeng/Getty Images/iStockphoto

Avocatul Vasile Duţă, fost senator PSD de Bihor, a încetat din viaţă, el fiind bolnav de mai multă vreme. În ultima perioadă, Duţă se retrăsese din viaţa publică, după ce, în 2010, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar la eliberare nu a mai revenit, informeaza ebihoreanul.ro.

Vasile Duță a fost membru PRM până în mai 2001. În perioada mai 2001-decembrie 2002 a fost independent iar din decembrie 2002 până în octombrie 2004 a fost senator PSD de Bihor.

El a fost trimis în judecată în 2005 de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, şi condamnat în 2010. Potrivit rechizitoriului, începând din 2002, avocatul a intermediat pentru un om de afaceri german aprobări din partea Ministerului Muncii, necesare deplasării unor muncitori, cerând comisioane de 400 euro pentru fiecare persoană care urma să obţină permisiunea de a lucra în Germania, precum şi un autoturism Mercedes.

În 2010, după aflarea sentinţei definitive, Duţă şi-a dat demisia din PSD Bihor, liderul Ioan Mang dezvăluind, la vremea respectivă, că nu este sigur că acesta va suporta regimul penitenciar dat fiind că Duţă suferea de mai mulţi ani de cancer pulmonar şi mai avea doar un singur plămân.

×
Subiecte în articol: cancer vasile duta