x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un jandarm a fugit din unitate cu pistolul din dotare

Un jandarm a fugit din unitate cu pistolul din dotare

de Mara Raducanu    |    17 Feb 2011   •   14:21
Un jandarm a fugit din unitate cu pistolul din dotare
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

152356-20100430104326015.jpgUPDATE: Jandarmul s-a întors de bunăvoie la unitate, şi-a predat armamentul din dotare şi a spus că nu vroia să facă rău nimănui. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Florin Hulea, a declarat că subofiţerul şi-a sunat comandantul şi a fost găsit în jurul orei 17.00, în apropiere de cazarmă. El şi-a predat armanentul din dotare şi a spus că nu a avut în niciun moment intenţia de a-şi face rău sau de a face rău altcuiva.

Jandarmul este condus la Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti, unde va da declaraţii şi îşi va explica fapta, a precizat Hulea. Jandarmul care a fugit  cu arma din unitatea militară Baneasa  este  subofiţer şi are 43 de ani. Acesta lucrează în Jandarmerie din 2006, iar până acum nu a creat niciodată astfel de probleme.

Iata ce declarau oficialitatile inainte ca jandarmul sa fie gasit:

"Jandarmul a ajuns în jurul orei 7.00 la cazarma Băneasa. În jurul orei 8.00 a dispărut din post cu un pistol Carpaţi şi muniţia din dotare. Era la zi cu toate controalele psihologice, fiind declarat "apt” în urma testelor. Nu a mai făcut niciodată astfel de probleme şI, sincer,  nici nu ştim ce l-a determinat să reacţioneze aşa. Momentan, am mobilizat echipe pentru căutarea acestuia”, a declarat pentru Jurnalul  purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Florin Hulea.

Jandarmul disparut intampina probleme financiare, avand mai multe credite bancare si restante la intretinere.

×