x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un mafiot italian la Bucureşti

Un mafiot italian la Bucureşti

de Mara Raducanu    |    16 Mar 2010   •   00:00
Un mafiot italian  la Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a admis ieri arestarea, pentru 29 de zile, a lui Giuseppe Scuderi, membru al Cosa Nostra, în vederea predării acestuia către autorităţile italiene. Comisarul Adrian Dumitrescu, şeful Serviciului Urmăriri al Poliţie Române a spus că italianul Giuseppe Scuderi, membru al mafiei italiene Cosa Nostra, era urmărit în România de aproximativ şase luni, el fiind prins, luni seară, într-un cazino de pe Bulevardul Timişoara din Bucureşti, unde sărbătorea ziua soţiei. "Bărbatul locuia în Bucureşti, într-un apartament închiriat, pe strada Romancierilor, el folosind un act de identitate pe un alt nume, al lui Vincenzo Cristaldi. Scuderi s-ar afla în România de 3-4 ani şi nu avea slujbă, fiind sprijinit, cu banii, de către familia lui din Italia", a declarat Paolo Sartori, ofiţerul italian de legătură de la Poliţia Română.



CONDAMNAT PE VIAŢĂ ÎN ITALIA


Scuderi avea emis pe numele său un mandat de arestare european, după ce în martie 2005 Înalta Curte din Italia l-a condamnat la închisoare pe viaţă, pentru omor calificat, trafic de arme şi deţinere şi folosire de arme provenite din trafic. Ofiţerul italian Sartori a precizat că Scuderi era foarte retras şi nu avea viaţă socială în România, motiv pentru care găsirea lui a fost dificilă.
În februarie 1989, Scuderi şi alţi doi complici au sechestrat un alt mafiot italian pe nume Giuseppe Catania, l-au torturat şi apoi l-au împuşcat mortal, posibil din cauza divulgării unor informaţii. Potrivit lui Sartori, Scuderi face parte din clanul italian Cursoti, din Catania. Acesta nu era liderul clanului, însă, era unul din membrii importanţi.

A FUGIT SĂ SCAPE DE ÎNCHISOARE
Adrian Dumitrescu a precizat că în decurs de aproximativ 10-15 zilei, conform legii, Scuderi ar trebui să fie predat autorităţilor italiene. Italianul este însă acuzat de autorităţile române, de fals privind identitate şi uz de fals. Scuderi a stat deja patru ani în închisoare, în Italia, în arest preventiv. El a fugit din ţară când a primit sentinţa de închisoare pe viaţă. În momentul în care a fost ridicat de autorităţile române, italianul a negat că este Scuderi, însă poliţiştii români i-au luat amprente, le-au comparat cu cele ale autorităţilor italiene şi au stabilit că este vorba despre mafiotul căutat în Italia.Scuderi mai este suspectat şi de alte infracţiuni cu violenţă comise de clanul din care face parte, ocupându-se cu perceperea taxelor de protecţie şi a traficului de droguri.

×
Subiecte în articol: observator