x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un ministru austriac vrea alocații mai mici pentru copii imigranților români. Ce spune Rovana Plumb

Un ministru austriac vrea alocații mai mici pentru copii imigranților români. Ce spune Rovana Plumb

20 Iun 2015   •   22:27
Un ministru austriac vrea alocații mai mici pentru copii imigranților români. Ce spune Rovana Plumb
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Mesajul ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, cu privire la alocaţiile acordate copiilor români este incorect juridic şi inacceptabil din punct de vedere politic, consideră ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

"Am luat act cu surprindere şi dezamăgire de mesajul exprimat de către ministrul de externe austriac, cu privire la alocaţiile acordate copiilor români. Măsurile despre care vorbeşte ministrul Sebastian Kurz, şi care sper să fie doar un gând nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE - principiul antidiscriminare şi a celui privind libera circulaţie a persoanelor. De asemenea, consider că, politic, mesajul domnului Kurz este total inacceptabil şi incompatibil cu funcţia deţinută, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislaţiei şi principiilor europene. Totodată, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relaţiilor bilateriale dintre România şi Austria. Asigur cu toată responsabilitatea că Guvernul României veghează la respectarea drepturilor cetăţenilor români ca şi cetăţeni europeni şi nu va accepta vreo formă de discriminare a acestora', a declarat Rovana Plumb, într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Ministrul Kurz a afirmat că alocaţia în cuantum de 160 de Euro, pe care o plăteşte statul austriac pentru copii, ar trebui să fie supusă scăderii pentru copii români, până la nivelul celei din România (dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de Euro).

×