x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un nou CUTREMUR a zguduit România, în această dimineaţă. Seismul s-a produs la 40 de kilometri adâncime

Un nou CUTREMUR a zguduit România, în această dimineaţă. Seismul s-a produs la 40 de kilometri adâncime

20 Ian 2015   •   08:37
Un nou CUTREMUR a zguduit România, în această dimineaţă. Seismul s-a produs la 40 de kilometri adâncime

Un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 pe scara Richter, s-a produs în această dimineaţă la ora 01.53, în zona seismică Vrancea.  Seismul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri.

În luna ianuarie, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate mai multe cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter. De asemenea, la data de 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici.

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian a declarat zilele trecute pentru Antena 3 că numeroasele cutremure din ultima perioadă sunt fireşti şi că în anul 2015, în România vor fi cutremure în fiecare lună.

Doar seismele ce depăşesc magnitudinea de 5-6 pe scara Richter reprezină un posibil pericol, a mai spus Mircea Radulian.


×