x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un roman a luat ostatici 3 spanioli

Un roman a luat ostatici 3 spanioli

27 Mai 2004   •   00:00

Un roman de numai 19 ani a socat ieri intreg Madridul. Stoica Ovidiu Anton tinea dupa-amiaza ostatici trei persoane in interiorul unei banci din Alcala de Henares, suburbie a capitalei spaniole Madrid plina ochi cu romani .

ILEGAL. Ovidiu a luat initial 10 ostatici, dar s-a decis apoi sa lase femeile sa plece. Cerea bani si vorbea spaniola cu un accent puternic, ceea ce i-a facut pe politistii spanioli sa conchida ca este vorba de un imigrant de origine romana. Un compatriot de-al sau a informat politia ca Ovidiu se afla ilegal in Spania de patru luni, a lucrat in constructii si ar putea fi sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

"VREAU 50.000 de euro". Ovidiu a navalit la o ora dupa pranz in sucursala din Alcal. de Henares a Bancii Bilbao Vizcaya Argentaria, aflata in centrul suburbiei. Romanul era imbracat in negru din cap pana in picioare, purta ochelari de soare si o haina lunga in care ascundea doua arme. Una dintre ostaticele eliberate a spus despre el ca seamana cu actorul american Keanu Reeves, in pelicula "Matrix". Cotidianul spaniol El Mundo a intrat in contact telefonic cu atacatorul. "Ce se intampla acolo?", l-a intrebat jurnalistul. "Vreau 50.000 de euro", a raspuns romanul.

SI-UN ELICOPTER. Mai tarziu, romanul voia un televizor la care sa urmareasca stirile, intre o jumatate si un milion de euro, si un elicopter cu care sa fuga, in caz contrar, urmand sa se sinucida.

CU MAMA-N STRAINATATE. Ovidiu este un tanar din Cugir, care a facut facultatea veterinara si care a plecat in lume sa isi caute norocul. Ajuns in Spania, a constatat insa ca slujbele ocazionale pe care le poate gasi nu-i aduc decat maximum 36 de euro pe zi. Pe langa cei sase colegi cu care imparte un apartament, Ovidiu o are si pe mama sa cu el, in Spania. Aceasta locuieste in alta parte, cu cel de-al doilea sot, ne-a declarat reporterul El Mundo Diana Rodriguez. Jurnalista ne-a mai spus ca Ovidiu era suparat ca nu are bani sa ii cumpere iubitei ramase in Romania un cadou pentru ziua de nastere.

×
Subiecte în articol: observator