x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un singur procuror admis judecător de către CMS

Un singur procuror admis judecător de către CMS

12 Mar 2009   •   00:00
Un singur procuror admis judecător de către CMS

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, în şedinţa de astăzi, o singură solicitare formulată de unul dintre cei 35 de procurori care doreau să devină judecători prin transfer. Conform Agerpres, CSM a decis ca procuroarea Bianca Ramona Tufan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, să fie numită judecător.



Cei 35 de procurori care au formulat cereri de transfer la instanţe au fost audiaţi, astăzi, în plenul CSM pentru a spune care sunt motivele pe baza cărora doresc să devină judecători. Printre motivele invocate de procurori au fost perfecţionarea profesională, considerente personale, dorinţa iniţială pe care au avut-o la momentul intrării în sistemul judiciar. Au existat şi magistraţi care au invocat neîmpliniri profesionale ca procurori şi dorinţa de a-şi schimba statutul. Unul dintre procurori a invocat faptul că este nemulţumit de felul în care instanţele au soluţionat cererile de arestare preventivă.

CSM s-a mai confruntat cu o situaţie similară în anul 2007, când aproximativ 200 de procurori au solicitat să fie transferaţi la instanţe. Pe 7 noiembrie 2007, CSM a audiat 64 de procurori care şi-au manifestat intenţia de a deveni judecători, în urma declanşării de către CSM a procedurii de ocupare a 47 de posturi vacante la judecătoriile din ţară. Iniţial, şi-au depus candidatura 201 procurori, însă mai mult de 130 dintre aceştia au fost respinşi sau au renunţat, deoarece au optat pentru alte instanţe decât cele declarate vacante de CSM. În urma audierilor, CSM a decis ca doar cinci din cei 64 de procurori prezenţi la audieri să fie transferaţi la judecătoriile cu deficit mare de personal.

×
Subiecte în articol: romania procurori