x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un tronson al Autostrăzii Soarelui, închis din cauza viscolului şi a gerului

Un tronson al Autostrăzii Soarelui, închis din cauza viscolului şi a gerului

22 Ian 2010   •   00:00

Un tronson al Autostrăzii Soarelui, Fundulea - Lehliu - Drajna, a fost închis, începând cu ora 21.00, din cauza viscolului puternic, a gerului şi a vizibilităţii extrem de reduse, aproape de zero.

Potrivit oficialilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a fost luată decizia închiderii parţiale a Autostrăzii A2, pe tronsonul Fundulea - Feteşti, din cauza viscolului de la sol şi a temperaturilor de minus 15 - minus 20 de grade Celsius, fapt ce face imposibilă şi ineficientă acţiunea materialor antiderapante.

Vizibilitatea în zona mai sus menţionată este aproape de zero.
Şoferii pot folosi rutele ocolitoare DN 3 Bucureşti - Lehliu şi DN3A Drajna - Feteşti.


Un camion cu azotat de amoniu a lovit un parapet de pe podul de la Cernavodă
Un camion încărcat cu azotat de amoniu a derapat pe podul care traversează ecluza de la Cernavodă de pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi a rupt parapetul de protecţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, Paula Anghel, în urma accidentului, care a avut loc în jurul orei 20.15, camionul s-a izbit de parapetul de protecţie al podului, a trecut prin el, iar cabina a rămas parţial suspendată deasupra apelor canalului.

"Înainte de producerea accidentului, şoferul camionului a apucat să sară din cabină, dar în cădere s-a lovit rău la un picior. El a fost cel care a sunat la 112 şi a alertat autorităţile", a declarat Paula Anghel.

La faţa locului au fost trimise o ambulanţă SMURD, pentru a-i acorda primul ajutor şoferului rănit, şi un echipaj de pompieri pentru a asigura măsurile PSI (de prevenire-stingere a incendiilor), deoarece, în urma impactului cu parapetul de beton, camionul prezintă scurgeri de motorină.

Purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea" a mai declarat că nu există pericol de explozie.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, inspectorul Marius Ghiţă, a declarat că, din cauza accidentului, traficul rutier pe DN 22C a fost blocat în zona respectivă, astfel că circulaţia a fost deviată prin centrul oraşului Cernavodă.

În zonă, va fi adusă o macara sau un alt utilaj care să tragă camionul înapoi pe carosabil.

×
Subiecte în articol: trafic