x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde își petrec românii noaptea de Revelion. Stațiuni montane pline de turiști, în pofida prețurilor piperate

Unde își petrec românii noaptea de Revelion. Stațiuni montane pline de turiști, în pofida prețurilor piperate

31 Dec 2012   •   15:06
Unde își petrec românii noaptea de Revelion. Stațiuni montane pline de turiști, în pofida prețurilor piperate

Opt din zece români, care vor petrece Revelionul în ţară, stau acasă în noaptea dintre ani, conform unui studiu citat de antena3.ro.
Raportul celor care şi-au plătit un bilet de vacanţă în România, şi nu în afara graniţelor, este de 3 la 1. Doar 3 din 100 de români vor pleca în străinătate de Anul Nou, destinaţiile însorite fiind preferatele românilor cu un buget mai generos. 
12% dintre românii rămași în țară vor merge la un restaurant sau un club, iar sub 8 procente vor petrece într-o staţiune montană sau balneară. Potrivit aceluiaşi studiu, puţin peste 2% din orăşeni vor lucra în noaptea dintre ani. 
Hotelurile din Predeal și Poiana Brașov sunt ocupate aproape în totalitate, deși prețurile la cazare și facilitățile de sezon sunt destul de piperate. 

Astfel, tarifele de acces la teleferice pornind de la 20 de lei pentru o urcare şi ajungând la 960 de lei pentru un abonament de zece zile pentru sezon, potrivit site-ului AnaTeleferic, compania care asigură transportul pe cablu în Poiana Braşov, informează Mediafax.
Cei care nu au echipament de schi pot apela la centrele de închirieri din staţiune, de unde pot închiria schiuri, clăpari şi beţe cu sume între 20 şi 30 de lei, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Un snowboard cu legături şi clăpari costă circa 40 de lei, iar o sanie este închiriată la preţul de 10 lei.
Turiştii care vor să ia lecţii de schi sau snowboard de la monitorii din Poiană trebuie să plătească între 70 şi 100 de lei pentru o oră.
Cele mai aglomerate pârtii sunt Bradul, Lupului, Drumul Roşu şi Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri şi, ca grad de dificultate, este considerată uşoară.
Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roşu (4.725 metri) şi Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienţă sunt pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) şi Kanzel (297 metri).
Pârtiile din Poiana Braşov au o lungime totală de 23 de kilometri şi se întind pe o suprafaţă de 80 de hectare.
De asemenea, pârtia Clăbucet din Predeal este plină de turişti, statul de zăpadă depăşind 50 centimeri.
Gradul de ocupare în pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov este de peste 90%.
Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) pune la dispoziţie circa 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.
Pentru sejurul de Revelion de patru nopţi, preţul unui pachet la pensiunile ANTREC costă dublu faţă de Crăciun, între 900 şi 1.500 lei de persoană.
Hotelierii oferă, în principal, pachete pentru minimum trei nopţi. La o pensiune de trei stele din Predeal, un pachet pentru cinci nopţi de Revelion costă 3.500 lei cu demipensiune, iar cel ultra all inclusive - 5.000 de lei în camera dublă. Există şi varianta de închiriere a întregii pensiuni, în funcţie de locurile de cazare disponibile. Astfel, o pensiune de trei stele din Predeal, cu o capacitate de 14-16 locuri, a putut fi închiriată la preţul de 2.000 de euro pentru trei nopţi de Revelion sau la 2.400 de euro pentru un sejur de patru nopţi.
În Poiana Braşov preţurile sunt ceva mai ridicate. La un hotel de trei stele preţurile sunt între 657 de euro şi 857 de euro de persoană pentru pachetul de cinci nopţi şi între 800 şi 1.090 euro de persoană pentru pachetul de şapte nopţi. Preţul include demipensiune, masa festivă de Revelion, program artistic live şi vouchere de 100 sau 150 de euro pentru proceduri spa, în funcţie de pachetul ales.
La un hotel de patru stele din Poiană, preţurile sunt cuprinse între 880 de euro şi 1.600 de euro de persoană pentru un pachet de cinci sau şapte nopţi.
 

 

×