x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde nu găsim bugetarii de lux? La forţe speciale!

Unde nu găsim bugetarii de lux? La forţe speciale!

de Cristi Severin    |    21 Mai 2009   •   00:00

Trustul de presa al MAPN a realizat un reportaj despre militarii Forţelor Speciale din cadrul Forţelor Navale Române care au efectuat un exerciţiu pe malurile Dunării.





Colindând prin acronimele realizatorul reportajului, Bogdan Dinu, din limba engleză - "Speşial Reconesens" sau chiar româneşti - "Ghenefors",  se ivesc forţele de elită, prietene cu râul. cu ramul.  Submersate forţele au un aer vigilent, pe uscat, devin violente şi taie beregăţile unor soldaţi care păreau paşnici la prima vedere, sau le rupe gâtul.

Din mărturisirea unui soldat, al cărui nume urmează să-l aflăm ulterior, ni se spune că exerciţiul demonstrativ avea nume:  Atac la mal, cu eliminarea unei tabere de insurgenţi. Soldatul fără nume ne explică faptul că natura unui bărbat are spirit competitiv, şi că meseria aleasă de el scoate ce-i mai bun din acelaşi bărbat, pomenind nişte foşti colegi care au ajuns rău, contabili, doctori sau cu îndeletniciri în câmpul muncii pe lângă un birou.   

Realizatorul se dezice de acronime, care nu mai au importanţă, şi aflăm de la comandatul detaşamentului că "băieţii vor", motivare există, din partea noastră le urăm camaradereşte să şi poată!

Şi aflăm c-ar putea, da' nu-i lasă problemele, mai ales cea a sporurilor, veşnică. "Singura problema şi cea veşnică este cu sporurile. Am înţeles că o să se înceapă să se taie şi atunci o să fie cam greu. Suntem tot timpul plecaţi şi ne bazam pe aceste sporuri pentru întreţinere", explică maistrul militar Cătălin Rădoi. Şi natura, bărbatul, spiritu' competitiv?  

Bogdan Dinu, insistă, într-o acţiune de PR, pe comentariul maistrului militar: "Dacă vorbim de forţe speciale, chiar şi pe timp de criză, şi plata ar trebui să fie specială. Pe bugetarii de lux nu îi veţi găsi aici printre cei de la forţe speciale".

Având o cauză posibil motivată, clipul reuşeşte doar să aducă ilarate, aducându-ne aminte de "caii noştri, călăreţii lor"...  Mamă, dă-mă la forţe speciale! Am să mă întorc bărbat!

PS La cererea comentatorilor, am subsemnat, ieşind din anonimitatea absolut întâmplătoare de care am dat dovadă.

×
Subiecte în articol: observator