x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungaria - România. Ce spune Pițurcă despre unguri, înaintea partidei de la Budapesta

Ungaria - România. Ce spune Pițurcă despre unguri, înaintea partidei de la Budapesta

21 Mar 2013   •   16:03
Ungaria - România. Ce spune Pițurcă despre unguri, înaintea partidei de la Budapesta

 Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că valoarea jucătorilor români este superioară celei a fotbaliştilor unguri, ceea ce îi dă încredere înaintea partidei de la Budapesta, din cadrul preliminariilor CM 2014. "Mizez pe valoarea jucătorilor români, care, în momentul ăsta, să spunem, ar fi puţin superioară celei a jucătorilor unguri. Selecţionata României îmi dă speranţe pentru că a jucat bine în ultimul timp, a câştigat multe meciuri şi asta mă face să cred în echipa pe care o conduc", a spus Piţurcă, adăugând că, în funcţie de felul în care se va derula jocul, ar putea fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate.

El consideră că, teoretic, partida România - Ungaria poate fi decisivă în lupta pentru locul doi, dar susţine că mai sunt suficiente meciuri de disputat, iar selecţionata Turciei este în continuare o echipă periculoasă.

"Acesta este doar un joc, mai sunt încă cinci meciuri, adică încă 15 puncte puse în joc. Se poate întâmpla orice în această grupă. O echipă a Turciei care, să spunem, este valoric peste România sau Ungaria, se află pe locul patru cu numai trei puncte. Iar Turcia este încă o echipă periculoasă, totul depinde de punctele pe care le vom câştiga noi în Ungaria. Consider însă că se poate întâmpla orice în această grupă", a afirmat selecţionerul.

În opinia lui Victor Piţurcă, pentru echipa naţională a României era important ca partida cu Ungaria să se dispute cu spectatori.

"Se poate întâmpla ca jucătorii să se relaxare, este posibil. Eu am spus că o să lucrez la motivaţia psihologică, sper că jucătorii au înţeles foarte bine mesajul meu. Şi cred că au înţeles pentru că îi văd concentraţi. Dacă vom câştiga vom spune că a fost un avantaj faptul că s-a jucat fără spectatori, dacă nu, vom spune că nu a fost. Dar, repet, pentru echipa României era important ca mâine stadionul să fie arhiplin", a menţionat Piţurcă.

Selecţionerul a explicat că Adrian Mutu este la un nivel fizic acceptabil, dar acesta nu mai este fotbalistul "care era".

Echipa naţională a României întâlneşte, vineri, de la ora 21.30, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa D a preliminariilor CM 2014.

×
Subiecte în articol: piţurcă romania Ungaria