x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ungureanu vrea alt program de lucru pentru bugetari. Vezi ce măsură a luat premierul

Ungureanu vrea alt program de lucru pentru bugetari. Vezi ce măsură a luat premierul

15 Feb 2012   •   11:33
Ungureanu vrea alt program de lucru pentru bugetari. Vezi ce măsură a luat premierul

Primul ministru a schimbat programul de lucru al bugetarilor. Daca pana acum angajatii la stat munceau de luni pana joi pana la ora 16:30, iar vinerea aveau program scurt, pana la ora 14:00, Ungureanu a decis ca e timpul pentru o schimbare. Astfel, angajatii sa statului vor lucra in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 8:00 la ora 16:00.

"Toti bugetarii vor lucra de acum de la 8:00 la 16:00. Astfel, vom uniformiza programul de lucru al Guvernului si institutiilor publice centrale. Pana acum, autoritatile centrale aveau programe diferite. Unii incepeau la ora 9:00, unii la 8:30, unii la 8:00. In plus, unele institutii aveau program scurt vinerea. Cred, de fapt, ca, daca acum conteaza ceva , e faptul ca timpul de lucru legal, de la 8 la 16, sa fie folosit cat mai bine", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a anuntat, sambata, ca programul de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate din tara va fi armonizat, incepand de luni, iar activitatea acestora se va desfasura intre orele 8.00 si 16.00, la solicitarea premierului.


Dezsi Attila a mentionat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului.

"Incepand de luni, programul tuturor autoritatilor publice centrale va fi intre orele 8.00-16.00, in conformitate cu solicitarea primului ministru. Decizia s-a luat pentru ca autoritatile centrale aveau programe diferite: unii incepeau la ora 9.00, unii la 8.30, altii la ora 8.00. Este o hotarare buna pentru ca programul trebuie sa fie unitar la nivelul autoritatilor centrale si la nivelul reprezentarii din teritoriu, la prefecturi", a declarat Dezsi, potrivit Mediafax.

El a afirmat ca, din punctul de vedere al activitatii si al colaborarii intre institutii, este esential ca fiecare minut sa fie bine gestionat.

Sindicalistii nu sunt de acord cu propunerea Guvernului. "Ar fi interesant cum s-ar stopa activitatea cadrelor fix la ora 16:00. Este o adresa pentru imagine si atata tot. Toate aceste institutii sunt in subordinea Guvermului", a declarat, la Realitatea TV, liderul Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor.

×