x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uniforma şcolară obligatorie, susţinută de Guvern

Uniforma şcolară obligatorie, susţinută de Guvern

03 Apr 2012   •   15:25
Uniforma şcolară obligatorie, susţinută de Guvern

Guvernul a formulat un punct de vedere favorabil fata de initiativa legislativa depusa de un grup de parlamentari ai PDL, UDMR si ai minoritatilor nationale privind introducerea tinutei scolare obligatorii in invatamantul general, liceal, profesional obligatoriu de stat si privat.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a subliniat ca initiativa legislativa nu are in vedere introducerea unor obligativitatii purtarii unor uniforme "precum cele existente inainte de 1989". El a mai precizat ca in proiectul de lege lasa la initiativa comitetelor scolare, in urma consultarii cu parintii, stabilirea identitatii scolare sau introducerea de uniforme pentru elevii acelor unitati scolare.

Scolile vor putea alege intre introducerea unei tinute obligatorii sau a unor "elemente de identificare" pentru elevi."Scolile au libertatea in alegerea formei de identificare vestimentare. Poate fi o uniforma, pot fi elemente de uniforma, un sacou, un anumit pantalon, o anumita tinuta, deci nu este unforma standard impusa ca atare. Obligativitatea este de a introduce elemente de identificare", a mai aratat Dan Suciu.

In viziunea Guvernului introducerea tinutei obligatorii are avantaje legate de siguranta elevilor in scoli, deoarece pot fi identificate mai usor persoanele straine, eliminandu-se aparitia unei "concurente stranii" intre parinti si discriminari care apar intre elevi prin tinuta pe care acestia o afiseaza in scoala.

×
Subiecte în articol: uniforma scolara