Parteneriatul dintre Universităţile Tehnice din România şi Grupul Institutelor Naţionale de Ştiinţe Aplicate din Franţa (INSA) a primit Premierul Juriului pentru "impactul pozitiv asupra relaţiei dintre companiile franceze şi române şi mediul universitar''.
Parteneriatul a fost iniţiat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, iar premierea a avut loc în cadrul Galei organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România la care au participat peste 400 de reprezentanţii ai instituţiilor publice, parteneri şi companii membre CCIFER.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, premiul a fost acordat reprezentantului Alianţei Universităţilor Tehnice din România, Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.
"Acest premiu reprezintă recunoaşterea de către comunitatea de afaceri a valorii şcolii româneşti şi a parteneriatelor internaţionale ale ARUT", a afirmat rectorul UPB.
În cadrul galei, CCIFER a acordat premii la categoriile Inovaţie, Responsabilitate Socială şi Antreprenoriat.
Premiul Juriului este acordat în fiecare an unui proiect care a avut un impact deosebit în relaţia franco-română. El a mai fost oferit proiectului ''Marele laser de la Măgurele'' ELI-NP.
"Parteneriatul dintre ARUT (Alianţa Universităţilor Tehnice din România) şi INSA (Grupul Institutelor Naţionale de Ştiinţe Aplicate din Franţa) a ajutat inginerii din universităţile respective să facă stagii de lungă durată în întreprinderi iar la finalul programului de master să obţină diplome atât din partea universităţilor româneşti cât şi a celor franceze. Acordul, care a fost semnat în luna mai de către reprezentanţii celor două alianţe universitare, prevede că studenţii români de la facultăţile din ARUT pot beneficia la finalul programului de master de două diplome care vor fi recunoscute nu numai în Franţa, dar şi în toate ţările care au acorduri de recunoaştere a diplomelor cu această ţară. Totodată, acordul prevede că studenţii francezi de la universităţile care fac parte din INSA pot obţine şi o diplomă de studii românească, care va fi recunoscută de ţările cu care România are acorduri de recunoaştere", se arată în comunicatul de presă. AGERPRES