x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unul dintre fiii interlopului Butoane, ridicat de DIICOT pentru trafic de minori

Unul dintre fiii interlopului Butoane, ridicat de DIICOT pentru trafic de minori

de Mediafax    |    27 Oct 2011   •   08:08
Unul dintre fiii interlopului Butoane, ridicat de DIICOT pentru trafic de minori

Update: Fiul lui Butoane a fost retinut de anchetatori pentru 24 de ore.

Dan Grecu, fiul lui Octavian Grecu, zis "Butoane", este acuzat de constituire a unui grup infractional si trafic de minori. In timpul perchezitiilor efectuate in aceatsta dimineata la locuinta acestuia, anchetatorii au gasit o fata de 15 ani, informeaza DIICOT.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu fac cercetari fata de trei persoane puse sub invinuire pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si trafic de minori.

Membrii gruparii sunt acuzati ca au recrutat mai multe victime minore, cu varste cuprinse intre 14 si 15 ani, din judetul Giurgiu, pe care le-au constrans la practicarea prostitutiei.

Procurorii DIICOT au efectuat cinci perchezitii domiciliare pe raza judetului Giurgiu, la locuinta lui Dan fiind gasita una din victime, in varsta de 15 ani.

Cercetarile au fost facute cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SCCO Giurgiu, suportul tehnic si informativ fiind asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Numele lui Octavian Grecu, zis "Butoane", a fost legat, in ultima perioada de contextul agresiunii comise intr-un bar din Giurgiu asupra baschetbalistului american Chauncey Hardy, decedat ulterior.

Ionut Tanasoaia, zis si "Gypsy Gipsanu", tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, este un apropiat al lui Florin Grecu, pe un site de socializare fiind postata o fotografie in care Tanasoaia il tine de gat pe "Floricel".

Doi dintre fiii lui "Butoane", Florin Grecu, zis "Floricel" si Stefan Grecu, zis "Capatana" au fost audiati in acest dosar, ei fiind prezenti in localul in care a fost agresat sportivul american.

Ionut Tanasoaia, tanarul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzatiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice."

×