x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă. Unele trenuri au întârzieri

UPDATE Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă. Unele trenuri au întârzieri

12 Feb 2021   •   10:58
UPDATE Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă. Unele trenuri au întârzieri
Sursa foto: Victor Stroe

Circulația trenurilor este operațională pe toate secțiile de cale ferată, traficul fiind însă adaptat la condițiile meteo nefavorabile de ninsoare viscolită cu rafale puternice de vând, de până la 70 km/h și temperaturi foarte scăzute.  

Trenurile IR 1821 (stația Petroșani), R 9304 (Zăvestreni - Vadul Lat, firul II) și R 4082 (Carei - General Avramescu), care au înregistrat deranjamente tehnice la locomotive, în prima parte a dimineții, au fost retrase, iar circulația celorlate trenuri a revenit la normal.  

Puține trenuri înregistrează întârzieri la sosire, acestea fiind însă determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.  

Personalul de specialitate al CFR verifică permanent starea infrastruturii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţe aflate sub incidență Avertizării de vreme nefavorabilă, iar acolo unde situația o impune, se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice.  

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Trenurile circulă în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt pe toate magistralele de cale ferată, transmite CFR SA.

Pe raza Regionalei Timişoara se intervine cu drezina pantograf în zona staţiei CF Petroşani, din cauza unui deranjament produs la linia de contact de ruperea pantografului trenului IR 1821. Personalul de intervenţii acţionează pentru remediere şi repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică. Până la remedierea situației, trenurile IR 1821 şi R 2706 staţionează temporar în apropierea staţiei.

Pe raza Regionalei Bucureşti, din cauza unei defecţiuni înregistrate la locomotiva trenului R 9304, pe firul II, între staţiile Zăvestreni - Vadul Lat, circulaţia feroviară se desfăşoară doar pe firul I. Probleme în circulaţia trenurilor se vor înregistra şi pe intervalul de staţii Carei - General Avramescu (Regionala CF Cluj), unde trenul R 4082 a anunţat o defecţiune la locomotivă.


 

×
Subiecte în articol: trafic ferovir trenuri