x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Uraganul Elsa lovește SUA. Atenţionare de călătorie, emisă de MAE

Uraganul Elsa lovește SUA. Atenţionare de călătorie, emisă de MAE

06 Iul 2021   •   11:20
Uraganul Elsa lovește SUA. Atenţionare de călătorie, emisă de MAE

Autoritățile americane au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Elsa, îi avertizează Ministerul Afacerilor Externe pe românii care sunt sau vor să meargă în Florida, SUA.

Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește cetățenii români care doresc să călătorească în zona care urmează a fi afectată de uraganul Elsa să amâne călătoria planificată.

Cetățenii români aflați în zonele ce urmează a fi afectate de acest fenomen meteorologic sunt rugați să urmărească anunțurile făcute de autoritățile americane și să urmeze recomandările și instrucțiunile acestora.

Informații actualizate cu privire la traiectoria uraganului Elsa pot fi accesate pe site-ul Centrului Național de Uragane din SUA - https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetățenii români pot contacta Consulatul General al României la Miami la numerele de telefon +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatul General al României la Miami: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/http://miami.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uraganul elsa