După ce a studiat rapoartele poliţiştilor prezenţi ieri în Strada Emile Zola la evacuarea sediului PRM, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) s-a sesizat din oficiu în acest caz. Astfel, pentru injuriile şi ameninţările adresate ieri executorului judecătoresc, Daniela Şomăldoc şi poliţiştilor, preşedintele PRM, C.V. Tudor va fi urmărit penal. „În urma studierii rapoartelor,
ne-am sesizat din oficiu pentru infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi ultraj”, a anunţat procurorul general, Codruţa Kovesi. Potrivit comunicatului emis de parchet, în cele 14 rapoarte întocmite de poliţişti se precizează că „numitul Corneliu Vadim Tudor a ameninţat în mod direct executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti”. De asemenea, liderul PRM „a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti”.
Invitat ieri-dimineaţă să părăsească sediul partidului de către executorul judecătoresc, liderul PRM şi-a pierdut cumpătul, i-a aruncat acesteia un pahar de apă în faţă, i-a adresat mai multe injurii şi a poftit-o afară, dar cu un „Marş!”. Acelaşi tratament au primit şi poliţiştii. În plin tărăboi a sosit şi salvarea, pentru că fratelui preşedintelui PRM, Marcu Tudor i s-a făcut rău, acesta fiind transportat la Spitalul Militar.
Corneliu Vadim Tudor a susţinut că actele privind revendicarea sediului sunt false, că Andrew George Caranfil, care revendică imobilul, nu este adevăratul proprietar al acestuia şi că aşteaptă soluţionarea contestaţiilor pe care le-a înaintat. Deşi a ameninţat că nu va pleca din sediu, liderul PRM a renunţat ieri noapte la protest şi a plecat acasă.